Vir: Avaz.ba
ZdravjeŽivljenje

Razlogi, zakaj je pomembno, da telovadite v nosečnosti

Večini nosečnic že sama misel na vadbo zveni kot nočna mora. Vendar vadba v nosečnosti prinaša številne koristi in mi vam prinašamo vse prednosti vadbe, ki vas lahko spodbudijo in motivirajo.

1. Dobili boste več energije –  Ker nosečnice zelo hitro izgubijo energijo, lahko vadba pomaga ustvariti večjo vzdržljivost kardiovaskularnega sistema in okrepi mišice. 

2. Imeli boste boljši spanec –  če vsak dan telovadite in tehtate 7-8 kilogramov, vas to lahko utrudi in vam omogoči lepši in udobnejši spanec. 

3. Odpravili boste neželene bolečine –  če telovadite, okrepite mišice, pomagate lajšati bolečine v hrbtu in izboljšate cirkulacijo, to pa je v nosečnosti vse več kot pomembno. 

Vir: Avaz.ba

4. Priprava na porod –  Če izvajate fizične vaje, telo samodejno pripravite na porod, imeli boste boljšo zbranost in vzdržljivost za vse, kar vas čaka pred in po porodu. 

5. Znebite se stresa –  Znano je, da vadba zvišuje raven serotonina, hormona sreče, in tako odpravlja stres in strahove med nosečnostjo. 

6. Postanete bolj samozavestni –  Nosečnice se navadno prestrašijo v kilogramih pridobljene kilograme in če boste telovadili, odvečni kilogrami po porodu ne bodo predstavljali težav, boste pa imele samozavest, da se boste zelo hitro vrnile k starim kavbojkam. 

7. Dobite motivacijo za hitrejše okrevanje po porodu –  če ste telovadili med nosečnostjo, ste si razvili zdravo navado pri gibanju in bili v formi, zaradi česar se veliko lažje vrnete v staro obliko in izgubite odvečne nosečniške kilograme. 

Avtor: A.N.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Zdravje