Vir: Avaz.ba
SvetTurizemzanimivo

Topla nenavadna destinacija za zimske dni

Nikaragva   se nahaja v Srednji Ameriki, meji na Kostariko in Hoduras, obkrožena je z vodami Tihega oceana in Karibskega morja, Nikaragva pa je polna zavarovanih območij, kar pomeni, da je čista narava skoraj na vsakem koraku. Krasijo ga posebni naravni rezervati, nacionalni parki in biološki rezervati.

Nikaragva je država, namenjena pravim pustolovcem. Kar boste tukaj doživeli in videli, verjetno ne boste mogli v nobenem drugem delu sveta.

Deskanje po aktivnem vulkanu je v Nikaragvi zelo priljubljeno! Ekstremno, zabavno in edinstveno, a tudi nevarno!

Najbolj priljubljen vulkan, na katerem se izvaja ta ekstremni šport, je Cerro Negro. Čeprav domačini pravijo, da nevarnosti ni, vas morda skrbi dejstvo, da je bil zadnji izbruh leta 1999, ki pa ni tako daleč. Obstajajo tudi ture, ki veljajo samo za sprehode po straneh vulkana, vendar je najboljši del, ko se spustite. Po navedbah oblasti nevarnosti izbruhov ni, lahko pa pride do padcev in prask.

V Nikaragvi je še veliko vulkanov, ki jih lahko obiščete, ko se znajdete v tej državi. Še veliko zanimivih stvari, kot so deskanje na vodi, pohodništvo in kolesarjenje po naravnih rezervatih, vas čaka, če se odločite preživeti aktivne počitnice v tej čudoviti državi. 

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Svet