Nekategorizirano

PU Maribor: Eden ostal brez avtomobila, drugi brez petard

Ostal brez vozila

Policisti Policijske postaje Gorišnica so včeraj ob 10.43, izven naselja Dolane ustavili 35-letnega Mariborčana, voznika osebnega avtomobila, znamke Ford, tip Focus. Pri kontroli so ugotovili, da vozi vozilo brez veljavnega vozniškega dovoljenja. Zraven tega so policisti ugotovili, da vozilo ni bilo registrirano in da sta bili na vozilu nameščeni registrski tablici, ki nista bili izdani za vozilo, ki ga je vozil. Policisti so opravili tudi postopek za prepoznavo znakov oz. simptomov, ki so posledica prepovedanih drog, psihoaktivnih zdravil ali drugih psihoaktivnih snovi v organizmu, ki je bil pozitiven. Zato so vozniku odredili strokovni pregled, ki pa je odklonil.

Vozniku so policisti nadaljnjo udeležbo v cestnem prometu preprečili z zasegom vozila, na pristojno sodišče pa so zoper kršitelja podali obdolžilni predlog.

Foto PP Gorišnica.

 

Zasežena pirotehnika

V soboto, 9. 3. 2019, ob 22.50, je na Mednarodnem mejnem prehodu Gruškovje v našo državo vstopal 54-letni državljan Nemčije. Bil je potnik na rednem avtobusu registrskih oznak BiH.

Pri mejni kontroli je policist pri pregledu nahrbtnika z osebno prtljago s pretočno RTG napravo našel pirotehnična sredstva katerih glavni učinek je pok – petarde kategorije F3 in sicer: 8 petard Megatron, 4 petarde »Topovski udar«, 4 petarde »Tenkovski udar«,20 petard »TNT dinamit«, 4 petarde »NATO 193«.

Policisti so mu pirotehnična sredstva zasegli in mu jih v t.i. hitrem postopku o prekršku odvzeli, z odločbo pa so mu izrekli globo v višini 200 evrov. Plačati mora tudi 90 evrov sodne takse.

Foto: PMP Gruškovje.

Mogoče vam bo všeč