Nekategorizirano

PU Celje: »Zeliščarji«, pridelovalci in posredniki ne mirujejo v iskanju »končnih« porabnikov

Jesenski dnevi, posebej noči, ob takšnih vremenskih  spremembah in atmosferskih padavin, poleg samega oblačnega vremena ter deževnih dni, prinesejo tudi  preizkušnje, ki mnogokrat preidejo na drugo stran zakona in reda, na področje protizakonitosti, obenem stvar pregona, preiskav in sankcioniranja nezakonitih početij. Zelo prikladno v glavah teh »podjetnikov« je da to morajo početi na bolj odročnih, težko dostopnih terenih, kot se v žargonu reče »pozabljeni od boga in naroda«. Pa vendar, to ne more ostati skrito očem  neskončnost.

 O tem priča tudi današnje sporočilo iz Policijske uprave Celje, da so  Policisti  Policijske  postaje  Radlje  ob  Dravi  so na območju Ribnice na Pohorju   opravili  hišno  preiskavo  in  zasegli   nekaj  sadik  konoplje. 44-letnega   moškega,  ki  jo  je  gojil  bodo   kazensko  ovadili.   Poleg omenjenega   so  manjšo  količino  posušene  konoplje   včeraj  zasegli  še
18-letnemu domačinu.

Poleg tega, da so »konkurenca« pravim zeliščarjem , ki mukoma pridelajo svoje pridelke in jih prodajajo, pa nikoli ne dobijo ekvivalent za svoje delo, s tem »zeliščarstvom« oziroma pridelavo sadik marihuane, z namenom prodaje in posredovanja   tretjim osebam, spravijo že v zelo zgodnjem  delu  oblikovanja osebnosti mlade in mladostnike na napačna, deviantna pota, ki kasneje, ko zabredejo tako daleč in že zaidejo  ter preidejo  na »izdelke« kemične industrije, iz katere ni več  vrnitve nazaj.

Da bo le policiji in vsem, ki se  ukvarjajo z odkrivanjem, preiskavami, pregonom ter  z vsem,   ki stoji na poti bog ne daj »uspešnemu » delu tako imenovanih »zeliščarjev«.

Mladim, odraščajočim pa izogibajte se »prijateljev« ki vam ponujajo nekaj za boljše počutje in vam pravijo »kok je fajn«!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč