Nekategorizirano

PU Celje: »Na slovenskih avtocestnih počivališčih dobro utečena mreža romunskih kradljivcev goriva«

Ja to pa je Evropa in »prednost« Shengna. Ko si enkrat na območju znotraj pa vsega kar se lotiš teče hitreje ali izteče hitreje in greš naprej. Žal mnogokrat steče napačna snov z napačnim  in škodljivim namenom kot je kraja goriva iz tujega vozila z namenom okoriščanja oziroma prodaje naprej.

O tem priča današnje sporočilo  nekaj po 13 uri iz PU Celje v katerem navajajo naslednje: Da sta policista Postaje prometne policije Celje na avtocestnem počivališču Zima opazila tovorno vozilo in posumila, da  gre za  storilce,  ki  kradejo  gorivo.  Vozilo  je  odpeljalo  v  smeri  proti Ljubljani.
Na  avtocestnem  počivališču Lopata bi naj  v nadaljevanju ustavili dve tovorni vozili.  Oba  sta  vozila romunska državljana. Vozilo, ki je bilo prirejeno za  tatvine  goriva, je imelo na  vlečnem vozilu za kabino vgrajeno črpalko za  gorivo  z dvema cevema tako, da so gorivo, ki so ga kradli  prečrpavali direktno  v  svoje  rezervoarje. Tovorno vozilo je    vozil 42-letni Romun, pri  izvrševanju  tatvin  bi  mu  naj pomagala sopotnika stara 41 in 23-let, oba romunska  državljana.  Pri  zakrivanju  tatvin  goriva  jim  je pomagal  še 48-letni romunski državljan voznik drugega tovornega vozila, ki je parkiral tik ob vozila iz katerih so kradli, da so bili čim manj opazni.


Obe vozili sta bili s tovorom, naloženim v Romuniji, namenjeni v Španijo.
Vse  štiri   osumljene  so  pridržali.  Medtem,  ko so z njimi opravljali postopke so dobili prijavo,  da je bilo na avtocestnem počivališču Tepanje iz  rezervoarja  beloruskega ukradenega  več  goriva

Če so se malo pošalimo, »so tako dobro organizirani imajo organizirane motilce z namenom odvračanja pozornost z sočasnim izvajanjem koordiniranih akcij«. O ostalih oškodovancih še zbirajo obvestila. Osumljene bodo kazensko ovadili.

S temi »mednarodnimi« poslovnimi aktivnostmi romunskih državljanov po Evropi pa si sami določajo časovnico vstopa v območje Shengna. Odmika se še bolj  kot si mislijo. To da sedaj ko so že vrsto let v EU, pa napredka ni  v tistih poglavjih kot je nekoruptivnost,  zmanjšanje   vpliva sive ekonomije pa  še naprej ostajata  glavni ali pomembni »ogrodji« romunskega gospodarstva. Tudi  z  »dejavnostjo« na tujem, ki jo izvajajo njihovi državljani. O ostalih »poslovno« razpredeni mreži Romunov po Evropi, Shengenski Evropi pa ob kakšni drugi priložnosti.
Prazniki prihajajo, pazite se  iskalcev sreče (v denarju) in nepričakovanih obiskov tudi po mestih, vaseh in vaših domačih sosesk in zaselkov.

Pazite nase!

V.K.T.

Mogoče vam bo všeč