Nekategorizirano

Prvomnajske revolucionarke v SB Ptuj imajo vso podporo vodstva bolnišnice, kaj pa poreče minister Gantar?

Se spomnite prvomajskega primitivizma, ki so si ga “privoščile” medicinske sestre v oddelku za intenzivno nego ptujske splošne bolnišnice dr. Jožeta Potrča, ko so ob revolucionarnih napevih paradirale iz sobe v sobo in težke bolnike “razveseljevale” z jutranjo prvomajsko budnico! Kar so si privoščile presega vsaj mejo dobrega okusa, če uporabim najbolj mili izraz. In lahko so te osebe “najboljše medicinske sestre na svetu,” si kaj takega ne bi smele niti pod razno privoščiti. Bolnišnica je namenjena lažje ali težje bolnim, ki ob skrbni medicinski negi potrebujejo tudi mir in tišino, kar velja tudi za recolucionarno prvomajsko budnico!

Početje medicinskega osebja ptujske bolnišnice je sprožilo val ogorčenja na socialnih omrežjih, na nedopustnost njihovega ravnanja pa smo opoozorili tudi nekateri redki mediji. Tudi državni sekretar dr. Vinko Gorenak je eksces ptujskih medicinskih sester “ošvrknil” na svojem twitter profilu.

Video o “podivjanih revolucionarkah v belem” je na facebook profilu naložilo društvo ledvičnih bolnikov Ptuj. Posnetek so v naslednjih dneh zbrisali, hkrati pa od naše redakcije zahtevali opravičilo in popravek, ker da so z objavo prizadeti tudi ledvični bolniki, medicinske sestre pa da so sploh oh in ah! 

Preberi še: https://beta.publishwall.si/vfokusu/post/543776/poglejte-si-to-sramoto-primitivnost-medicinskega-osebja-sb-ptuj-kot-da-smo-1945-leta-in-so-pridivjale-iz-hoste 

Zakaj so posnetek zbrisali s facebooka, če ni v ničemer sporen!?

Včeraj pa so nas s sporočilom za javnost presenetili kar z vodstva SB dr. Jožeta Potrča Ptuj. Pod dopis, s katerim medicinskemu osebju, ki si je privoščilo prvomajsko revolucionarno rajanje, izrekajo vso podporo, je podpisala direktorica SB Ptuj Anica Užmah, menda tudi članica Židanove SD.

Ker, da ne gre za težke bolnike, “temveč so to dializni bolniki, ki niso začasno v postelji. temveč je ta postelja del njihovega težkega zudravstvenega stanja, s katerim se bo večina bolnikov soočala vse življenje. In da noben pritisk kogarkoli, da sankcionirajo te medicinske sestre, ne bo vplival na vodsrtco bolnišnice, da kaznuje humanost in človečnost!”

Halo, gospa Užmah, a smo vaše sporočilo prebrali prav in tudi prav razumeli!?

A lahko torej gospa Užmah pričakujemo, da boste budnice po bolnišničnih sobah organizirali vselej, ko nađa država praznuje ali le ob obletnici revolucionarnih prekucniških dogodkov. 

Minister Tomaž Gantar, je lahko slovenska javnost in zdravniška stroks zadovoljna s takšnim odgovorom direktorice SB Ptuj?!

Mogoče vam bo všeč