Nekategorizirano

Prva seja Sveta SDS po zmagi na volitvah

V Dolenjskih Toplicah  se je v petek,  prvič po zmagovalnih državnozborskih volitvah, sestal Svet Slovenske demokratske stranke. Poleg članov Sveta in novo izvoljenih poslancev so bili na tokratno sejo povabljeni tudi vsi kandidati SDS na parlamentarnih volitvah in vodje njihovih volilnih štabov. Vsi so opravili veliko delo in predsednik Sveta dr. Anže Logar je dejal: »Zaradi vas je bila skoraj vsa Slovenija obarvana v rumeno.«

Svet SDS je ocenil položaj po predčasnih volitvah in usmerite stranke ob začetku novega mandata, hkrati pa so odprli tudi razpravo o skorajšnjih lokalnih volitvah. Stranka je na parlamentarnih volitvah dosegla odličen rezultat, ob drugačnem volilnem sistemu pa bi bila zmaga še večja. Od 88 volilnih okrajih je SDS gladko zmagala v 75 okrajih, obstoječi volilni sistem pa je z izidom volitev Slovenijo pustil v veliki negotovosti. Kot je povedal predsednik SDS Janez Janša, je nemogoče zagotoviti stabilnost v letih, ki prihajajo, če imamo v parlamentu kar devet strank; ta izid sicer omogoča vrsto različnih kombinacij, ne pa tudi politične stabilnosti, in povsem mogoče je, da bodo prav kmalu nove predčasne volitve. 

Ob pripravah na lokalne volitve pa je predsednik Janez Janša dejal, da je treba nadaljevati s prakso dobrega programa in dobre volilne kampanje, s katero je stranka zmagala na parlamentarnih volitvah in postavila nove standarde v politični kampanji na Slovenskem. 

Foto: SDS

Mogoče vam bo všeč