GospodarstvoizobraževanjeSlovenijaTurizem

Promocija Slovenije v evropskih državah v oglaševalskimi kampanji “Open Up to Europe”

Z namenom promocije Slovenije kot turistične destinacije se je STO vključila v skupno digitalno oglaševalsko kampanjo Evropske potovalne komisije (ETC) z naslovom »Open up to Europe«, ki ima pomembno vlogo pri ponovnem odprtju evropskega turizma in oživitvi zaupanja v potovanja.

Promocija Slovenije v evropskih državah v oglaševalskimi kampanji "Open Up to Europe"

Kampanja, ki jo vodi ETC in je sofinancirana s strani Evropske unije, s podporo več kot 30 destinacij (tudi Slovenije) in potovalnih blagovnih znamk, poteka v evropskih državah, skladno z rahljanjem omejitev potovanjiin večjo odprtostjo držav za potovanja. Združeno kraljestvo in Nemčija sta prva trga, kjer kampanja poteka. Nadaljevala se bo celo poletje in del jeseni, pričakovan doseg pa je 26 milijonov potencialnih popotnikov po Evropi.

Turistični sektor na ta način po Evropi spodbuja Evropejce k odgovornemu potovanju v tujino in jim zagotavlja jasne in izčrpne informacije za načrtovanje naslednjega potovanja.

Cilj kampanje “Open Up To Europe” je povečanje odločanja in povpraševanja po potovanjih Evropejcev znotraj Evrope v času počitnic letošnjega poletja in jeseni. Ljudje so že začeli potovati in še načrtujejo svoja potovanja ne samo znotraj meja lastne države, temveč po širšem evropskem prostoru.

Kampanja bo predvidoma potekala do konca meseca septembra z oglaševanjem predstavitvenih spletnih strani posameznih držav in partnerjev iz gospodarstva (železnice, hoteli ipd.) z lightbox oglasi, pasičnimi oglasi ter oglaševanjem na družbenih omrežjih.

V okviru kampanje so na ETC s partnerji razvili spletno stran OpenUpToEurope.eu, ki na enem mestu nudi informacije za tiste, ki razmišljajo o potovalnih načrtih za poletje 2021. Stran vključuje najnovejše posodobitve in informacije o potovanjih v Evropi s poudarkom na naravi, kulturi in gastronomskih izkušnjah. Zabeleženi so tudi praktični nasveti in nasveti za potovanja po Evropi, vključno s pomembnimi informacijami o evropskem covid certifikatu in evropskem varnostnem pečatu za turizem. Hkrati je krovna spletna stran tudi izhodiščna točka za predstavitev vseh udeleženih v projektu, med njimi tudi  Slovenije z mikro spletno stranjo, kjer je predstavljenih pet produktov slovenskega turizma.

Oglaševanje na lightbox oglasih, pasičnih oglasih ter na družbenih omrežjih bo potekalo pod skupno komunikacijsko platformo Europe is open up. Glavni komunikacijski slogani kampanje pa so »Europe is open for travel«, »Europe is open for reencounters«, »Europe is open for nature« in »Europe is open for flavours«, kar so tudi letošnji glavni potovalno doživljajski motivi Evropejcev.

Raziskave ETC kažejo, da mnogi Evropejci upajo na poletni oddih, večina (56 %) pa jih potovanje načrtuje do konca avgusta 2021. Od tega je 49 % pripravljenih potovati v drugo evropsko državo, kar daje upanje za številne evropske destinacije. Med zgodnjimi popotniki (»early birds«) jih ima 9 od 10 že določene datume za počitnice, večina anketiranih pa načrtuje potovanja julija in avgusta (46 %).

Z našimi promocijski aktivnostmi v sodelovanju z ETC in ostalimi promocijskimi aktivnostmi si prizadevamo uvrstiti na potovalni načrt Evropejcev tudi Slovenijo.

vir: https://www.slovenia.info/sl/novinarsko-sredisce/novice/16912-promocija-slovenije-v-evropskih-drzavah-v-oglasevalskimi-kampanji-open-up-to-europe

 

Mogoče vam bo všeč