Prekoračitev hitrosti za več kot sto odstotkov. Zakaj?
Lokalnopromet

Promet: “Ravninski del ceste zamenjal za dirkalno stezo. Še en »Rossi« ki ga ne skrbi za tujo varnost”.

Policisti  Postaje  prometne  policije  Celje  so  včeraj dopoldne izvajali meritve  hitrosti  v  naselju  Ivenca,  na  cestnem odseku regionalne ceste Vojnik – Frankolovo.  Med  izvajanjem  meritev  hitrosti, kjer je hitrost vožnje  s  prometnim  pravilom za naselje omejena na 50 km/h, so nekaj pred poldnevom   ustavili   voznika   motornega kolesa znamke BMW, ki je naselju vozil s hitrostjo 111 km/h.

Cestni  odsek je  nemirneže na vožnji tolikokrat  napeljal na tovrstne  »ekskurzije na malih možganih«,  da je čas za stopenjsko zniževanje omejitve. In povečanje varnosti, seveda tudi moje.

 

Vozniku  so začasno odvzeli vozniško dovoljenje in mu prepovedali nadaljnjo vožnjo. Zaradi  storitve  opisanega  prekrška  bodo  zoper njega podali  obdolžilni predlog  na  pristojno  sodišče. Za omenjeni prekršek je predpisana globa v višini 1.200 evrov ter izrek 18 kazenskih točk.

Neprilagojena  hitrost  je  na  slovenskih  cestah  med  glavnimi dejavniki prometnih  nesreč,  še  zlasti  tistih  z  najhujšimi posledicami. Nekateri vozniki  pozabljajo, da promet in cesta napak ne oproščata. Ne zavedajo se, da  je dovolj zgolj trenutek nepazljivosti, ki jim lahko popolnoma spremeni življenje, in da je lahko usodna že najmanjša prekoračitev hitrosti.

Policisti  zato svetujejo, naj voznik prilagodijo hitrost svoje vožnje veljavnim omejitvam, pa tudi svojemu vozniškemu znanju in izkušnjam ter razmeram na cestah. In bolje je en » Rossi« manj na cesto in več varnosti na cesti.

Vane T. Costa

Vir in foto: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno