Dogodki in prireditveLokalnoSlovenija

Prižig lučk v Celju se je zgodil-Župan Bojan Šrot je pritisnil na gumb

Vsi so nestrpno čakali na prižig prazničnih luči. S tem simboličnim prižigom se zgodi nekaj čarobnega, nepojmljivega, ko se vsi naenkrat kot po ukazu na nekoga odzgoraj  začne  dogajati  veliko stvari. Ljudje kažejo vesele obraze nasmeh se raztegne čez ves obraz, pogledi so iskrivi, radostni. Ja, to je vedno prisotno.

S tem so pravzaprav pri  Zavodu Celeia Celje začeli  program Pravljičnega Celja 2022. In je začelo z  tradicionalnim  prižigom  lučk na predvečer prve adventne nedelje z zabavo za otroke in odrasle. Zaživelo je novo dogajališče Severni pol, pravljično zabavišče na tržnici, bogato in raznoliko ponudbo v svojih hiškah  so pripravili gostinci, 20 mestnih trgovin je imelo  odprta vrata  ves popoldan in zvečer.

Župan Mestne občine Celje, Bojan Šrot,  je  slavnostno prižgal več kot 115.00 lučk in na celjskih ulicah in s tem se je   začelo praznično dogajanje. Med drugim je dejal, »da se  moramo vsi malo  sprostiti in si vzeti čas za  svoje najbližje, otroke, vnuke ter podoživimo tudi trenutke za katere po navadi med letom nimamo veliko časa. Od danes naprej pa do konca leta pa naj bo za vse lepo in zabavni ter sproščeno«.

Veduto pravljičnega Celja je obogatena z  novim  dogajališčem  Severni pol, z velikim iglujem premera 400 cm in višino 200 cm, v katerega je mogoče brezplačno vstopati, se fotografirati in sodelovati v animacijskih delavnicah (vsak torek in četrtek do 18. decembra). Na Severnem polu bodo domovali snežaki, visoki tudi do 240cm, na obisk pa bodo prihajali še drugi pravljični junaki.

Zanimivo je,  da je bilo v  mesto polno ljudi, pravzaprav tako kot nikoli doslej.  Upajmo da se bo to dopadlo čim večjemu številu ljudi iz Celja in od drugod.  In da bodo vsi odnesli polno pozitivnih vtisov.

Vabljeni v pravljično Celje od danes pa vse do 31.12.2022

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč