Bojan Šrot -Zajeta zaslonska slika
LokalnoSlovenijaVolitve

Celjske lokalne volitve 2022: Pred drugim krogom županskih volitev v Celju Šrot kot izkušen v vodenju Celja ali Kovač kot navdušenec brez izkušenj

Še pet dni za pridobivanje manjkajočega odstotka do zmage. Ali bo do izpolnjena pričakovanja ali pa presenečenje.

Bojan Šrot meni da gre za veliko odgovornost do vseh generacij, do okolja, podjetništva, gospodarstva in do vrste drugih pomembnih področij, ki sodijo v pristojnost lokalne skupnosti.  Ter bo delal na tem  da povabi  čim več Celjanov in Celjank na volitve in da mi namenijo svoj glas. Kamorkoli se pomakneš po Celju, knežjem mestu,  so dosežki povezane z njim in njegovem uspešnem delovanju. Rezultati ki so vidno niso stvar enega mandata niti ene osebe , so pa sad njegovega  povezovanja ta realizacijo skupnih ciljev. Tega so Celjanke in Celjani videli in doživeli  veliko. Če želijo da se ta razvoj in kakovost bivanja in življenja nadaljuje, bodo vedeli komu nameniti glas in zaupanje. Cilji ki jih zagovarja sodijo v kategorijo realnih.  Racionalni del Celjank in Celjanov  ne skriva naklonjenost njemu in njegovemu načinu vodenja v bodoče.

Njegov tekmec meni,  da je Celje zrelo za spremembe. Po njegovih besedah,  so v njem  prepoznali pomen vrednot znanja, spoštovanja in sodelovanja. Ali so vrednote znanja spoštovanja in sodelovanja glavna sestavina »testa«,  ki se mu reče vodenje knežjega mesta je vprašanje na  katero  zaenkrat nima odgovora. Ali bo iz tega testa kaj užitnega in uporabnega ali bo samo »inštalacija« kot menijo njegovi mladi pristaši na katere nedvoumno stavi.

Matija Kovač- izrez iz zaslona FB

Ali je njegov pogled v prihodnost prava pot za Celje – zeleno, urbano in skupno zadosten razlog za spremembe? Ja,  morebiti   je del poti po kateri je potrebno iti, samo da je del poti že sedaj pred njegovim morebitnim prihodom že trasiran in zakoličen.  Ali mu bo sledila primerna ekipa ki bo kaj znala in zmogla vodenje? Ali bodo uporabljali izkušnje, ki so jih nabirali na področju kulture, umetnosti interesnih dejavnosti povezanimi s tem? Vprašanje za več milijonov dolarjev, kaj ne da?

 

Kdo bo koga podprl in zakaj ?

Uroš Lesjak iz Gibanja Svoboda, ki je  izpadel iz tekme za župana v prvem krogu, je že isti večer pohitel z izjavo da je za Matijo Kovača,  zelo verjetno sledi vladni agendi, pa še »linke« od vlade in ministrstev  ima. Podprl ga je tudi Sandi Sendelbah z Liste Za Celje, oponent z »težo«  podpira Kovača, češ, da je mlad, izobražen, povezovalen, strokoven, z dolgoletnimi političnimi izkušnjami na lokalni sceni in najpomembneje človek z vizijo za Celje. Ali je to glavna »začimba« s katero »jed« vodenja postane okusnejša pa ne ve niti on sam.

 

Bojanu Šrotu se obeta oziroma je že na ekspliciten način  podana podpora iz SLS in sicer za to ker  najbolje pozna delovanje Celja, ima izkušnje in ekipo, da bo lahko delal še naprej dobro in učinkovito.

V SDS Celje, menijo” da kandidat in program Levice nista v skladu z našimi vrednotami, zato volivcem  iz SDS ter vsi ki čutijo enako ali podobno, svetujejo  da pojdejo na volitve in v nedeljo, 4. decembra podprejo Bojana Šrota”.

V Celjskem SD se najbolj ukvarjajo z ekvilibristiko ali tehtanjem  če so za enega ali drugega. Na eni strani njihov vidni član Mladega foruma SD, Luka Goršek, ki je že  podprl   Matijo Kovača, pa njihovi lokalni »old boysi in dame« pa bodo danes požegnali podporo določenemu kandidatu za župana Celja.

 

Ob kandidata imata vklopljen »pogon na vse štiri«.   V nedeljo bo zmagal tisti ki zna in zmore!

Vane T. Costa

 

 

 

 

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno