Postaja za izposojo koles na Lopati
LokalnoSlovenijaZdravje

Trajnostno, urbano, Za Celje je že: »Od danes KolesCE v vseh mestnih četrtih in krajevnih skupnostih«

Z dobavo novih električnih koles so danes v sistem javne izposoje koles KolesCE vključene in na voljo uporabnikom še tri nove postaje in sicer na Lopati, v Škofji vasi in v Trnovljah. Že od konca oktobra je v uporabi postaja v Šmartnem v Rožni dolini.

S postavitvijo novih postaj v sodelovanju z družbo Nomago, ki je koncesionar sistema, se širi KolesCE tudi v primestna naselje Mestne občine Celje. V Škofji vasi je nova postavljena v bližini gostilne Medved, v Trnovljah nasproti sedeža krajevne skupnosti in na Lopati pri avtobusnem postajališču pred razcepom za Galicijo. Na platojih na teh postajah je pet stojal za najem in vračilo kolesa.

Z ureditvijo novih postaj so v sistem vključili tudi deset novih koles, od tega je nekaj električnih, ki so še naprednejša od obstoječih e-koles nove generacije, saj omogočajo vožnjo s sedmimi prestavami.

Nove postaje so danes tudi že vidne na zemljevidu v aplikaciji Nomago bikes za mobilne telefone. Vrednost naložbe znaša 72.467 evrov in so jo financirali iz občinskega proračuna.  Po širitvi sistema KolesCE s štirimi omenjenimi postajami je v sistemu že 39 postaj in 231 koles, od tega je večina električnih. S tem je KolesCE postalo prisotno v vseh mestnih četrtih in krajevnih skupnostih v Celju.

Sistem KolesCE ima v Mestni občini Celje po zadnjih podatkih za oktober že več kot 14 tisoč  registriranih uporabnikov.

To obenem pomeni da to kar ima nek kandidat za župana  v svojem programu in se promovira kot neka noviteta, je miselnost ki se udejanja iz dneva v dan. Z pravilno odmerjenimi koraki in pametnimi soodločevalci se da daleč priti.  Dosedanji  snovalci vedo kako v naprej. Zaupajte jim!

Vane T. Costa

Vir in foto: moc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno