koronavirusSlovenijaZdravje

Preverite sproščanje novih ukrepov

Epidemiološka slika koronavirusa se počasi popravlja in vlade je zrahljala nekatere ukrepe.  A previdnost vseeno ni odveč.

SPROŠČANJE NEKATERIH UKREPOV
Vlada je zrahljala nekatere omejitve pri ponujanju nastanitev in predpisanem zagotavljanju prostora na stranko v trgovskih centrih ter ukinila prepoved uživanja hrane in pijače pri osebnem prevzemu na prevzemnih mestih.
  • S ponedeljkom bo dovoljeno izvajanje kongresne dejavnosti ob pogoju, da zaposleni in potrošniki izpolnjujejo pogoj PCT (preboleli, cepljeni, testirani).
  • Manjše bodo omejitve pri ponujanju nastanitvenih storitev. Nastanitveni obrati, ki imajo do 60 nastanitvenih enot, lahko od ponedeljka ponujajo nastanitvene storitve do 45 nastanitvenih enot. Nastanitveni obrati, ki imajo več kot 60 nastanitvenih enot, pa lahko ponujajo nastanitvene storitve do 75 odstotkov zasedenosti nastanitvenega obrata, kar velja tudi za kampe.
  • Novost je dostopnost bazenov za vse goste, ki izpolnjujejo pogoj PCT. Ta pogoj morajo izpolnjevati tudi zaposleni. Zasedenost razpoložljivih zmogljivosti je omejena na 75 odstotkov.
  • Trgovski centri bodo morali po novem na posamezno stranko zagotavljati 10 kvadratnih metrov, in ne več 20 kvadratnih metrov.

Vlada je poleg tega podaljšala veljavnost protikoronskih omejitvenih ukrepov glede zbiranja ljudi, delovanja šol vožnje, nošnje mask in razkuževanja rok ter glede obvezne namestitve razpršilnikov za razkuževanje rok v večstanovanjskih stavbah. Poleg tega je nekoliko spremenila odloka o začasnih omejitvah kolektivnega uresničevanja verske svobode. Odslej bo lahko v zaprtem prostoru in na odprti površini, kjer se za kolektivno uresničevanje verske svobode uporabljajo tudi fiksni sedeži, zasedenih do 50 odstotkov razpoložljivih sedišč. Ob tem bo morala biti zagotovljena medosebna razdalja najmanj 1,5 metra razen med člani skupnega gospodinjstva.

Mogoče vam bo všeč