Vir: Nova24tv.si
izobraževanjekoronavirusPolitikaSlovenija

[Premiki] Dnevni šolarji, mlajši od 13 let, ne potrebujejo negativnega rezultata testa

Vlada Republike Slovenije je izdala Odlok o spremembah in dopolnitvi Odloka o določitvi pogojev vstopa v Republiko Slovenijo zaradi zajezitve in obvladovanja nalezljive bolezni COVID-19 in ga objavi v Uradnem listu Republike Slovenije. Spremembe odloka začnejo veljati naslednji dan po objavi v Uradnem listu, to je 19. marca 2021, in veljajo do 26. marca 2021.

Dnevni šolarji, mlajši od 13 let, ne potrebujejo negativnega rezultata testa, ki ni starejši od 7 dni od odvzema brisa

Med izjeme za vstop v državo brez karantene (in brez negativnega izvida testa) se dodajo tudi otroci, mlajši od 13 let, ki dnevno ali občasno prehajajo mejo zaradi vključenosti v vzgojo, izobraževanje ali znanstveno raziskovanje v Sloveniji ali državi članici Evropske unije ali schengenskega območja in to izkazuje z ustreznimi dokazili. Negativni rezultat PCR ali HAG testa, ki ni starejši od 7 dni od dneva odvzema brisa, pa za vstop potrebujejo osebe, ki prevažajo osebo, ki občasno prehaja mejo zaradi vključenosti v vzgojo, izobraževanje ali znanstveno raziskovanje. Oseba, ki opravlja prevoz, se mora čez mejo vrniti takoj po opravljenem prevozu.

Prav tako je za pripadnike služb zaščite in reševanja, zdravstva, policije, gasilcev ali drugo osebo, ki izvaja humanitarne prevoze ali nudi pomoč pri reševanju in odpravi posledic elementarnih nesreč, in se čez mejo vrača v 24 urah po prehodu meje, črtana obveznost testiranja s PCR ali HAG testom po prihodu v Slovenijo.

Spremembe časa obratovanja na nekaterih kontrolnih točkah

Spremeni se čas obratovanja dveh kontrolnih točk kategorije B na mejnem območju z Avstrijo:

  • Trate med 4.30 in 7.30, popoldanski čas (med 16. in 20. uro) ostaja nespremenjen,
  • Jurij med 6. in 7.30 ter med 16. in 18. uro.

Vir: Gov.si

Mogoče vam bo všeč