Vir: Avaz.ba
koronavirusSlovenijaSvet

[Premik] Glavni ameriški epidemiolog razmišlja o zmanjšanju razdalje na en meter

Ameriške oblasti razmišljajo o zmanjšanju prej priporočene socialne razdalje, uvedene za zajezitev širjenja covid-19, z dveh na en meter, kar bi olajšalo ponovno odprtje šol, je v nedeljo dejal vodilni ameriški imunolog Anthony Fauci.

“Zdravstvene oblasti imajo vsak dan vedno več podatkov in zdi se, da bi v določenih okoliščinah zadostoval en meter razdalje,” je dejal svetovalec za pandemijo Bele hiše.

“Ti podatki se analizirajo in zagotavljam vam, da bodo v razumnem roku zdravstvene oblasti izdale priporočila v skladu z informacijami, ki jih imajo na voljo,” je Fauci povedal za CNN.

Beth Israel Deaconess Medical Center na univerzi Harvard je v četrtek objavil rezultate študije, opravljene na 251 šolah v Massachusettsu. V nekaterih izmed njih so učenci spoštovali najmanj en meter razdalje, v drugih pa je veljalo pravilo razdalje dveh metrov.

Raziskave so pokazale, da med enim in dvema metroma ni bistvene razlike

Rezultati so pokazali, da ni bilo bistvenih razlik v številu novih primerov okužbe med dvema vrstama objektov, v katerih so bili upoštevani različni omejevalni ukrepi, pod pogojem, da so vsi morali nositi zaščitne maske.

Februarja sta newyorška uradnika Thomas Putnam in Mark Elledge v pismu lokalnim oblastem opozorila, da je “največja ovira za popolno odprtje šol obveznost, da se fizično oddaljujeta za dva metra, glede na to, da v prostorih ni dovolj prostora ali osebja šole. “

 

Do zdaj je skoraj 69 milijonov Američanov prejelo enega ali oba odmerka cepiva

Leto dni po zaprtju šol se njihovo ponovno odprtje zelo razlikuje med različnimi državami ZDA, pa tudi med javnimi, zasebnimi in verskimi šolami. V New Yorku, največjem šolskem okrožju države, so se šole začele postopoma odpirati decembra.

Ameriški Center for Disease Control and Prevention (CDC), vodilna zvezna zdravstvena agencija, se zavzema za nadaljnje poučevanje v učilnicah za 55 milijonov učencev javnih šol in meni, da vrnitev v šolo ne sme biti pogojena s cepljenjem učiteljev.

Do zdaj je skoraj 69 milijonov Američanov prejelo enega ali oba odmerka cepiva ali 26,6 odstotka odrasle populacije.

Avtor: L.S.

Mogoče vam bo všeč