policija -simbolična slika
Črna kronikačrna kronikaNotranje zadeve

Prehitro, nevarno in škodljivo: Voznika začetnika v enem dnevu dvakrat ustavili zaradi kršitev cestno prometnih predpisov. Ostal brez izpita.

S   Postaje  prometne policije Celje so policisti  v petek zjutraj na avtocesti A1  na  območju Celja ustavili voznika osebnega avtomobila, ki je z vozilom vozil  ves  čas po levem prometnem pasu smernega vozišča avtoceste iz smeri Ljubljane  proti  Mariboru,  čeprav  je  bil desni prometni pas prost.  Pri kontroli so ugotovili, da voznik na sprednjem delu vozila ni imel nameščene registrske  tablice,  prav  tako  s seboj ni imel vozniškega dovoljenja, na
podlagi  katerega bi lahko dokazal, da ima pravico v javnem cestnem prometu voziti motorno vozilo. Za prekršek vožnje po levem prometnem pasu avtoceste so  mu  izrekli  globo  v  višini 150 evrov. Ker s seboj ni imel vozniškega dovoljenja   in  kar  je  vozil  brez  sprednje  tablice  na  vozilu, so ga opozorili.

Stava, preizkus ali »bildanje« ega mladega voznika?

Istega voznika, z istim vozilom, so policisti Postaje prometne policije Celje, nekaj pred poldnevom, na avtocesti znova zalotili pri storitvi cestno prometnega prekrška. Izven naselja Celje, iz smeri Maribora proti Ljubljani  je namreč vozil s hitrostjo 203 km/h, kar pomeni, da je ob upoštevani varnostni razliki merilnika hitrosti, hitrost prekoračil za najmanj 62 km/h. Vozniku začetniku so prometni policisti prepovedali nadaljnjo vožnjo. Za prekršek prekoračitve hitrosti je predpisana globa 1.200 evrov in 9 kazenskih točk, kar za voznika začetnika pomeni prenehanje veljavnosti vozniškega dovoljenja.

In se za nekaj časa poslovil od svojega vozniškega dovoljenja. Pamet pa takšna.

Zoper njega bo, za vse ugotovljene prekrške, podan obdolžilni predlog na
Okrajno sodišče v Celju.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč