130 let Savinjske železniške proge
Dogodki in prireditveGospodarstvozanimivo

(Jubilej)130 let Savinjske železniške proge, iz Celja na jubilejno vožnjo. Vedno in vspovsod gibalo napredka.

Danes mineva 130 let odkar je po Savinjski železniški progi, od Celja do Velenja, prvič zapeljal vlak. Častitljiv jubilej je obeležila slavnostna vožnja z najsodobnejšim vlakom Slovenskih železnic po trasi proge, ki še danes obratuje. Uvodna slovesnost je bila na železniški postaji v Celju, kjer so na vlak vstopili tudi župan Mestne občine Celje Bojan Šrot, v družbi podžupana Vladimirja Ljubeka in nekaterih mestnih svetnikov.

 

Jubilejne vožnje so se udeležili tudi državna sekretarka na ministrstvu za gospodarski razvoj in tehnologijo mag. Polona Rifelj, župani okoliških občin, predstavniki Slovenskih železnic in drugi gostje.

»Gre za zelo častitljiv jubilej. Teh 130 let je prineslo napredek za razvoj krajev ob Savinjski železnici, predvsem v gospodarskem smislu, pa tudi na turističnem področju. V času, ko je postal prevoz z vlakom pomembna oblika trajnostne mobilnosti, si v Mestni občini Celje želimo, da bi država čim prej začela načrtovati povezavo z Domžalami, do koder manjka približno 40 kilometrov železniške proge. S tem bi omogočili učinkovit javni potniški promet na relaciji Murska Sobota – Maribor – Celje – Ljubljana – Koper in to bi bilo za Slovenijo izjemnega pomena,« je pred vstopom na vlak povedal župan Mestne občine Celje Bojan Šrot.

Ob koncu 19. stoletja je bila gradnja železniških prog glavni pogoj za dober in uspešen razvoj industrije in trgovine, za dvig gospodarstva, narodne zavesti in odpravo naraščajoče revščine. Železnica je povezovala kraje, v katerih je že bila uveljavljena industrija ali so imeli pomembno gospodarsko funkcijo s kraji, kjer bi lahko izkoriščali naravna bogastva.

Gospodarski razlogi za izgradnjo in rentabilnost železniške proge (Celje – Velenje), dolge 48 kilometrov,  so temeljili na delovanju rudnika lignita v Velenju, premogovnika in kamnoloma južno od Žalca, gozdnem bogastvu zahodnega Pohorja, razvoju kmetijstva in obrti itn. Vlak je imel pomembno vlogo tudi pri razvoju turizma in družabnega življenja.

Duh tedanjega časa, prežetega z nostalgijo in romantiko meščanskega življenja, so kostumografsko, z značilno garderobo tedanjega časa, za jubilejni dogodek oživeli člani Kulturno-umetniškega društva Zarja Trnovlje.

Na slavnostno jubilejno vožnjo je potnike popeljal sodoben švicarski vlak Stadler, s tem vlaki Slovenske železnice zdaj tudi posodabljajo svojo floto. Vlak je s celjske železniške postaje odpeljal ob 10.52 in se potem na poti ustavil v Žalcu, na Polzeli, Šoštanju Velenju in v Šmartnem ob Paki, kjer je bila v Martinovi vasi tudi osrednja slovesnost ob jubileju Savinjske železniške proge. Prav Občina Šmartno ob Paki in njen mladinski center sta bila nosilca priprave projekta jubileja, župan Janko Kopušar pa je tudi že v Celju vstopil na vlak za jubilejno vožnjo.

Današnja slavnostna vožnja po Savinjski železnici je bila tudi lep prispevek k obeleževanju letošnjega Evropskega leta železnic.

vtc

vir in foto: MOC

 

Mogoče vam bo všeč