Izobešena ukrajinska zastava na pročelju vladne stavbe in predsedniške palače.
EvropaNekategoriziranoSlovenijaZunanja politika

Predsednik vlade Janez Janša v telefonskih pogovorih z ukrajinskim predsednikom vlade. Odpovedan pot in polet v Ukrajino.

Predsednik vlade Janez Janša je na družbenem omrežju Twitter sporočil, da je danes opravil telefonski pogovor z ukrajinskim predsednikom vlade Denisom Šmigalom.

V pogovoru sta spregovorila o situaciji po ruski agresiji, ki je usmerjena v obglavljenje ukrajinske države in vzpostavitev marionetne vlade. Toda Ukrajina se bori in potrebuje vso našo pomoč. “Bitka za Ukrajino je bitka za EU,” je zapisal premier in dodal ključnik #StandWithUkraine(Z vami smo Ukrajina).

Med tem je predsednik vlade Janez Janša, ki bi se moral danes in v petek muditi na delovnem obisku v Ukrajini že odpovedal obisk. A kot so nam potrdili v Slovenski vojski, je Janša odpovedal za danes rezerviran let iz Slovenije v Ukrajino in nazaj. Sta pa po naših informacijah tja odletela dva člana delegacije, en predstavnik protokola in varnostnik. Ali to drži ali ne, in če, kako bodo prišli nazaj, bomo zvedeli kasneje.

Ukrajinski državljani ki živijo v Sloveniji,  se že zdaj zahvaljujejo za pomoč,  ki jo nudi Slovenija in jo misli nuditi tudi v bodoče.

 

Vir: KPV in MORS

Foto: KPV

Mogoče vam bo všeč

Več v:Evropa