Novo mesto, ZD Novo mesto. Predsednik republike Borut Pahor je v okviru obiska v Novem mestu obiskal tamkajsni zdravstveni dom.
koronavirusLokalnoPolitikaSlovenijaV fokusuZdravjeŽivljenje

Predsednik republike v Novem mestu nadaljeval z regijskimi obiski štabov Civilne zaščite

Predsednik Republike Slovenije Borut Pahor je obiskal Novo mesto in se sestal s štabom Civilne zaščite za Dolenjsko regijo.

Predsednika republike so sprejeli župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni, poveljnik Civilne zaščite Republike Slovenije Srečko Šestan in poveljnik Civilne zaščite za Dolenjsko regijo Marjan Šmalc. Predsednik Pahor se je uvodoma seznanil z izvedenimi aktivnostmi civilne zaščite ob prvem in drugem valu nove koronavirusne bolezni v Sloveniji v Dolenjski regiji. V pogovoru so sodelovali člani štaba, zadolženi za posamezne naloge, in predstavniki drugih lokalnih institucij.

Novo mesto, KC Janeza Trdine.
Predsednik republike Borut Pahor je obiskal Novo mesto, kjer se je seznanil z izvedenimi aktivnostmi Civilne zascite za Dolenjsko ob epidemiji.

Predstavitev in pregled posameznih aktivnosti v obeh valovih epidemije so sogovorniki pospremili z oceno dobrega in zglednega medsebojnega sodelovanja vseh deležnikov, vključenih v sistem civilne zaščite.

Kot je v luči obiska poudaril župan Mestne občine Novo mesto mag. Gregor Macedoni, so v novomeško-belokranjski regiji znali dobro sodelovati in so pogosto presegli formalne okvirje, ki predpisujejo delovanje posameznih institucij. Dejal je, da je javni sektor sodeloval s civilno družbo, skupaj pa so naredili »nekaj izjemnih aktivnosti, ki so našim državljanom in občanom olajšale življenje v tem obdobju.«

Novo mesto, Dom starejsih obcanov Novo mesto.
Predsednik republike Borut Pahor je v okviru obiska v Novem mestu obiskal tamkajsni Dom starejsih obcanov.

Po uvodni seznanitvi o ukrepanju po razglasitvi epidemije nove koronavirusne bolezni je predsednik republike obiskal Dom starejših občanov Novo mesto in Varstveno delovni center – Enota I Šmihel.
V sklepnem delu obiska je predsednik Pahor obiskal Zdravstveni dom Novo mesto in Splošno bolnišnico Novo mesto, kjer se je z vodstvom in zaposlenimi pogovarjal o izzivih, s katerimi se soočajo v času epidemije.

Izjave:
1. BORUT PAHOR, predsednik RS

2. dr. MILENA KRAMAR ZUPAN, direktorica Splošne bolnišnice Novo Mesto

3. SREČKO ŠESTAN, poveljnik civilne zaščite RS

4. mag. GREGOR MACEDONI, župan MO Novo Mesto

Avtro: Uredništvo

Mogoče vam bo všeč