Nekategorizirano

Pred tremi leti je prišlo do enega najbolj sramotnih pogromov zoper svobodo govora v poosamosvojitveni Sloveniji

Na orkestriran napad levičarskih MSM medijev na desnosredinsko vlado Janeza Janše, ki da pod krinko boja zoper epidemijo Covid 19 Slovenijo  pelje v diktaturo tipa Orbanove Madžarske,  kar je po evropskih medijih vneto širil levičarski “neodvisni” novinar Blaž Zgaga, se je odzvala s pismom UKOM-a Svetu Evrope. V njem so preprosto navedena gola dejstva o stanju v slovenskem medijskem prostoru, ki ga kar v 90 odstotkih obvladuje levičarski medijski kartel.

Gonjo so levičarski mediji, njihovo cehovsko društvo DNS in  ob podpori levičarskih opozicijskih strank, pripeljali tako daleč, da se je oglasila celo evropska komisarka Vera Jourova in od slovenske vlade zahtevala pojasnila v zvezi z razmerami na področju svobode medijev. Da ji bodo z veseljem postregli, ker je gradiva na tone, se je preko twitterja oglasil predsednik vlade Janez Janša.

Upam, da bo UKOM ali kdo drug v imenu slovenske vlade komisarki Veri Jourovi postregel tudi s primerom enega najbolj sramotnih pogromov zoper svobodo govora v poosamosvojitveni Sloveniji, v katerega so bili aktivno vpeti novinarji in mediji, ki danes “iščejo pomoč in razumevanje” v organih Sveta Evrope in EU komisije.

Zgodil se je avtorju teh vrstic točno pred tremi leti. Bila je sreda, 26. aprila 2017, ko sem v svoji pogovorni oddaji Sreda v sredo, ki jo je predvajalo nekaj regionalnih TV postaj po Slovejiji, pred kamere in mikrofon povabil političnega analitika, danes pa predsednika stranke DOM, mag. Bernarda Brščiča. 

VIDEO: Oddaja Sreda v sredo z mag. Bernardom Brščičem

Da je »Nemški narod je žrtev židovskega vsiljevanja in kurjenja možganov s tako imenovano holokavstologijo. Sprašujem vas, kaj ima moja generacija Nemcev s Kajnovim znamenjem genocida, domnevnega, oziroma holokavstom. Dejansko gre za zelo perfiden način Židov, da so želeli, pravzaprav, nemški um zapreti, ustvariti kolektivno krivdo in ustvariti načrt raznemčenja, razfrancozenja, razangleženja. In vzpostaviti to multikulti distopijo,« je med drugim v oddaji povedal Bernard Brščič.

To, kar je sledilo oddaji, se lahko primerja z medijskim linčem, prislovičnim za ortokomunistične režime tipa Belorusija, Venezuela, Severna Koreja. 

Dogajanja je v današnjem zapisu na spetni Demokraciji.si strnila novinarka Janja Strah, objavljam pa ga z dovoljenjem odgovornega urednika Jožeta Biščaka.

Sledil je pravi medijski pogrom zoper Brščiča, Robert Waltl, vodja judovskega centra in prvi mož Mini teatra, se je najprej odzval z zapisom: »Čisti sovražni govor, ki ga mora regulirat država- sledi prijava na državno tožilstvo – zanikanje holokavsta je po slovenski zakonodaji kaznivo dejanje. sramota za človeka, ki misli, da je intelektualec.« 

Nato pa je zoper Brščiča vložil tožbo zaradi kaznivega dejanja spodbujanja nasilja, sovraštva in nestrpnosti po drugem in tretjem odstavku 297. člena Kazenskega zakonika Republike Slovenije. Tožilstvo je od pregona odstopilo, ker ni našlo razlogov za kazenski pregon, zato se je Waltl (tudi multikulturalistični in LGBT aktivist) odločil za subsidiarno tožbo. Sodnik Pavlica je tožbo v začetku septembra 2018 zavrgel.

Na udaru se je znašel tudi Boris Cipot, levičarski novinarji so začeli nadlegovati oglaševalce. Tako je novinar Mladine Borut Mekina po zgledu Domena Saviča enemu od oglaševalcev pisal: »Konec aprila, kot ste morda zasledili, je Bernard Brščič v oddaji Sreda v Sredo, ki jo vodi Boris Cipot, zanikal obstoj holokavsta. /…/ med prekinitvami so bile vaše reklame. Lahko prosim preverite, kdo in zakaj je podpisal pogodbo o oglaševanju in zakaj ste se odločili za sponzoriranje te oddaje, ki ima tedensko na sporedu podobne teme?«

Skoraj ni bilo medija, ki se ne bi pridružil gonji zoper Brščiča. Med redkimi mediji in blogi, ki so brez odlašanja podprli svoboda govora, so bili blog Kavarna Hayek (avtor danes prepoznan kot Jože Biščak, glavni in odgovorni urednik Demokracije), portal Nova24TV, Demokracija, podprlo ga je tudi Združenje novinarjev in publicistov.

Na koncu, novinar Borut Mekina ni klical le enega od direktorjev, klical je vse in vsem gospodarskim subjektom poslal pisma sprej omenjeno vsebino. Končalo se je tako, da so se iz oddaje umaknili praktično vsi oglaševalci, da sem imel zaradi prekinjenih pogodb veliko materialno škodo, iz katere se še danes nisem izvlekel. Seveda sem kot avtor oddaje imel opravka tudi s kriminalisti.

Kako je skušala Mladina onemogočiti izdajanje spletnega časopisa V FOKUSU

Preko poletja leta 2017 sem skupaj s peščico zagnancev za zaprtimi vrati preigraval izdajanje spletnega portala V FOKUSU. Poudarjam, vse se je dogajalo za “zaprtimi vrati,” kar pomeni, da v eksperimentalni fazi nismo bili prisotni na internetu. Ko smo konec septembra 2017 ugotovili, da smo “zreli” za javni nastop, smo na dan, bilo je 4. oktobra 2017,  ko naj bi V FOKUSU zagledal luč sveta, želeli zakupiti domeno V FOKUSU.SI. Nismo je mogli, ker jo je tik pred tem kupil neznan kupec. Ko smo na google vtipkali domeno vfokusu.si, se nam je odprla spletna Mladina. Isti teden je tednik Mladina objavil nekaj strani dolg novinarski pamflet, kako je spletni časopis V FOKUSU del Janševega projekta ustvarjanja medijskega omrežja. In tudi zaradi tega so se državna in paradržavna podjetja kot satan križa bala oglaševati na straneh VFOKUSU.COM. Naši poskusi, da bi bili deležni kakšnega evra iz Ministrstva za kulturo na račun pluralizacije medijev, so bili vselej jalovi!

Zato preko tega zapisa poziv, da UKOM ali kdor koli drug, ki bo komisarki Jourovi predstavil resnično podobo slovenske medijske krajine, vključi tudi ta primer! Tisti, ki zdaj najbolj cvilijo, so bili del tega pogroma leta 2017!

Mogoče vam bo všeč