Nekategorizirano

Pred kongresom ELS V Helsinkih: Manfred Weber za varno, povezano in ambiciozno Evropsko unijo

Jutri in pojutrišnjem bo v Helsinkih potekal kongres največje politične skupine v Evropskem parlamentu, Evropske ljudske stranke (EPP), katere del je tudi Slovenska demokratska stranka. Na tem kongresu bodo izvolili novega predsednika EPP in v to bitko se je podal tudi Manfred Weber, vodja politične skupine EPP v Evropskem parlamentu, Webra pa podpira tudi Slovenska demokratska stranka. 
Evropski poslanec dr. Milan Zver je že večkrat izrazil svojo podporo Manfredu Webru, trenutno vodji Evropske ljudske stranke v Evropskem parlamentu. Močno podporo Manfredu Webru pa je nedavno izrazila tudi Slovenska demokratska stranka. Podpora omenjenemu kandidatu izvira predvsem iz njegove vizije prihodnosti Evrope ter na podlagi njegovega programa, kjer se namerava soočati z realnimi problemi EU, kot so migracije, boj proti terorizmu, ohranjanje gospodarske rasti.

Manfred Weber se je Slovenski demokratski stranki in dr. Zveru doslej že večkrat iskreno zahvalil za vso izraženo podporo, pri čemer je tudi večkrat poudaril, da se zaveda izzivov ter odgovornosti, ki bodo slonele na ramenih prihodnje Evropske komisije.

Weber ugotavlja, da Evropa sodobnega časa potrebuje drugačno politiko od dosedanje. Prepričan je, da mora Evropska unija delovati v smeri zaščite evropskih državljank in državljanov, evropskega načina življenja, evropskih narodov in da mora celoten kontinent postati bolj močan. »Evropa pripada državljankam in državljanom, in zato se mora njihov glas bolj slišati,« je še prepričan Weber. 

Obenem še poudarja, da bo kot zagovornik krščanskih vrednot in kot nekdo, ki jasno in odločno zagovarja tudi evropske vrednote, deloval v smeri preseganja delitev in različnih strahov, ki smo jim priča po celotni Evropski uniji. »Potrebujemo naše skupne evropske vrednote, našo povezanost in zaupanje za to, da bomo lahko gradili našo skupno prihodnost,« je ocenil Weber. Hkrati v svojih razpravah tudi večkrat dodaja, da prihaja iz osrednje Evrope »kjer se stikajo sever, jug, vzhod in zahod. V moji DNK je, da gradim mostove in to bom počel tudi kot vodilni kandidat Evropske ljudske stranke«. Nemški politik še meni, da lahko »skupaj zgradimo povezano, varno in še vedno ambiciozno Evropo.«

https://www.sds.si/

Mogoče vam bo všeč