Nekategorizirano

Požrešni stroj Arsenovića

Po poročanju spletnega časopisa Pozareport.si Arsenoviču utaje davka niso nič novega. Za njim naj bi celo stal celotni postroj Gregorja Golobiča in tako je sedaj že popolnoma jasno, da je Arsenovič ljubljanski kandidat za mariborskega Župana. Ali si Mariborčanke in Mariborčani res želijo, da jim Ljubljana kroji usodo?

Kot navaja pozareport.si. prav tako lahko na številnih soočenjih vidimo in slišimo, da ljubljanski kandidat za mariborskega župana ne pozna niti številk, pod katerimi kandidira on kot kandidat za župana in njegova lista. Prav tako s svojimi izjavami, ki bi jih lahko poimenovali Arsenorizmi, niti ne ve, da se v Sloveniji govori Slovenski jezik, saj se mu je zareklo, ko je na Večerovem soočenju je povedal, da smo lahko zahvalni partizanom, da ne govorimo slovensko ampak nemško. No, sicer se je nekaj trenutkov za tem popravil, ko se je zasmejalo domala celotno občinstvo v dvorani in nerodno dodal: »Sem vas nasmejal s tem,« in pogledal v tla.

Po poročanju pozareport.si je časopisna hiša Večer tudi ena izmed velikih zagovornic Arsenoviča, ki ga skušajo zgraditi z lažnimi podatki v anketah. Propadli Miro Cerar in njegova SMC pa Arsenoviča favorizirata in bolj sposobne ljudi kot je denimo njihov član in aktivni lokalni politik, mestni svetnik Damir Orehovec, tiščijo v ozadje. Zanimivo je, da so v vrstah SMC intelektualci, kot je Orehovec, takšne ponižne ovčke, da si dovolijo političnemu zelencu Arsenoviču, prevzemati vodstvo, kljub temu, da niti pod točko razno ni retorik, kar pa bi moral kandidat za župana definitivno biti. Arsenovič se v tem okolju ne znajde in se obnaša podobno, kot bi na teniškem igrišču proti njemu letela topovska krogla in ne teniška žogica katere je navajen odbijati. S svojimi arsenorizmi pa odbija tudi volivke in volivce. Da še malo povzamemo dogajanje na zadnjem Večerovem soočenju, ki je potekalo včeraj v Narodnem domu, v Mariboru. Arsenovič in Fištravec sta se kot dva mlada podivjana pava šopirila z dokumenti in si jih drug drugemu kazala, ob tem pa oba, tako Arsenovič, kot Fištravec, pred publiko v dvorani izpadla kot dva klovna, slaba klovna, brez pravega repertoarja.

Vrnimo se še malce nazaj k očitkom, da Arsenovič zaposluje na črno. Arsenovič po naših neuradnih podatkih iz vrst njegovih bivših zaposlenih, ki ga ne marajo kaj prida, zaradi vehementnega odnosa in poniževanja, smo dobili informacijo, da je strežno osebje zaposloval za štiri ure na teden, med tem, ko so delali tudi po sedem dni na teden. Del plače so tako dobili izplačan kot osebni dohodek na svoj bančni račun, večji del pa na roke, na črno, mimo davčnega sita, kjer se sicer ujame precejšnji del osebnih dohodkov.

Med drugim je ponovno potrebno izpostaviti poročanje in pisanje POŽAREPORTA.SI, ki v enem od svojih prispevkov izpostavlja, veliko potrebo Arsenoviča po obvladovanju občine. Arsenovičevi smeli načrti za tlakovanje svoje poslovne poti, vključujejo tudi veliko občinskih objektov na Lentu. Na tej točki vam bomo postregli kar s citatom iz spletne strani pozareport.si:

» 3. POSLI Z MESTNO OBČINO Večina nepremičninskih ali gostinskih projektov, ki jih za prihodnje – po njegovih besedah – načrtuje Saša Arsenovič, denimo na mariborskem Lentu, je tako ali drugače povezana z mestno občino ali državnimi organi, če ne drugače, pa vsaj zaradi potrebnih gradbenih, okoljevarstvenih in drugih dovoljenj. Zato je njegova napoved, da bo, če bo izvoljen za župana, zadržal lastništvo nad podjetji, operativo pa prepustil sodelavcem, dobesedno infantilna, saj ne zdrži nobene resne presoje v luči obstoječe zakonodaje o integriteti in preprečevanju korupcije. A bo, kot župan, sam sebi podpisoval občinske odločbe, ki jih potrebujejo njegovi mariborski lokali?! To preprosto ni mogoče. Novinarji Večera ob tem sicer gledajo stran, toda česa takšnega, kar napoveduje Arsenovič, da bo ostal lastnik podjetij, ki bodo poslovala z občino, kjer bo on župan, si ne bi upal izreči niti njegov veliki vzornik Zoran Janković. Celo Janković, ki ima večino v ljubljanskem mestnem svetu, “posluje” prek podjetij svojih sinov, s.p.-jev njihovih partneric ali kako drugače povezanih firm. Mimogrede, na Mestni občini Maribor je zaposlena tudi nekdanja Arsenovičeva zasebna partnerica Nina Kirbiš, zaposlila pa jo je, pozor, sedanja županska ekipa Andreja Fištravca. Politične napovedi Saše Arsenoviča so torej res vredne posebne analize in posebnega razmisleka …«

Tako je potrebno še enkrat tehtno premisliti ali si volivke in volivci želijo na vrh mestne občine Maribor lansirati požrešni stroj Arsenoviča ali bodo izbrali drugače.

Še en ocvirek z Večerovega soočenja,ko je Arsenovićostal brez besed.

(https://twitter.com/Mitja_Kotnik/status/1062992101884026881)

Uredništvo

Mogoče vam bo všeč