Nekategorizirano

Poziv SLS vladi Marjana Šarca k odgovornemu odnosu do zdravja

“Ogorčeni smo nad izjavo ministra za zdravje Sama Fakina, ki je ocenil, da razmere v slovenskem zdravstvu niso kritične in je med ukrepi na področju primarnega zdravstva, kjer zdravniki družinske medicine že dolgo poudarjajo, da so preobremenjeni in ne morejo več sprejemati pacientov, napovedal, da bi lahko nekatere administrativne naloge prevzele diplomirane medicinske sestre,” so v javnem pozivu vladi Republike Slovenije zapisali v SLS. 

SLS poziva vlado Republike Slovenije k odgovornemu odnosu do zdravja

V Zbornici zdravstvene in babiške nege Slovenije – Zveza strokovnih društev medicinskih sester, babic in zdravstvenih tehnikov Slovenije (Zbornica – Zveza) opozarjajo na preobremenjenost in pomanjkanje izvajalcev zdravstvene nege, ki v vse večjem številu odhajajo na delo v tujino zaradi boljših pogojev dela in večjega plačila. Preusmerjanje dela s preobremenjenih zdravnikov na preobremenjene medicinske sestre vsekakor ni rešitev, ki bi omogočala prebivalcem Slovenije dostopnost in kakovost zdravstvenih storitev.

Preusmerjanje dela s preobremenjenih zdravnikov na preobremenjene medicinske sestre vsekakor ni rešitev, ki bi omogočala prebivalcem Slovenije dostopnost in kakovost zdravstvenih storitev.

Pričakujemo, da bo minister Samo Fakin poiskal rezerve za nujne dodatne zaposlitve in stimulativna plačila zaposlenih pri nabavah zdravstvenega materiala, kot je na primer opozoril dr. Noč, ki je dokazal, kakšne prihranke se ob enaki kakovosti lahko ustvari pri nabavi žilnih opornic,” sklenejo javni poziv Marjanu Šarcu v SLS.

Mogoče vam bo všeč