Nekategorizirano

Poziv DESUS-a k razumnemu in strpnemu dialogu članstva za dobrobit Slovenije

V stranki DeSUS se preko svojega delovanja v politiki, ob uresničevanju programskih ciljev, zavzemamo za razčiščevanje kaznivih dejanj, s katerimi je bilo oškodovano državno premoženje. Le tako je možno povrniti zaupanje v politiko.

Zelo nas žalosti, da na javni poziv ministrice za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Aleksandre Pivec, da je izjemno zaskrbljena glede informacij iz medijev o hudih kriminalnih dogajanjih, ki so se dogajala v družbi Slovenski državni gozdovi d. o. o. , ni bilo tako nobenega medijskega odziva. Kot resorna ministrica je javno pozvala pristojne državne organe (Kriminalistično policijo, NPU, Državno tožilstvo in Računsko sodišče), da čim prej raziščejo očitana se kazniva dejanja in tako  zaščiti interes Republike Slovenije pred morebitnim več deset milijonskim oškodovanjem državnega premoženja. Na njen poziv se ni odzval noben resen slovenski medij.

 

Zato upamo, da je danes velik dan. Dan odkar se bo z enakimi merili in enako vnemo pričelo z raziskovanjem vseh velikih primerov več milijonskega oškodovanja državnega premoženja. Primerov, kot so Slovenski državni gozdovi, bančne luknje, Stožice, TEŠ in ostali, preko katerih smo bili državljani Republike Slovenije oškodovani za več 100 milijonov evrov.

 

V stranki DeSUS absolutno podpiramo pričetek postopka Komisije za preprečevanje korupcije RS, v katerem bomo maksimalno konstruktivno sodelovali. Le tako se bo celovito raziskalo vsa dejstva glede ministričinega obiska Krasa in njene nočitve v Izoli. Primerov, ki sta že en mesec glavna medijska tema v Sloveniji. Z zaključkom celovitega in strokovno neodvisnega postopka bo najbrž konec z manipulacijami ter nečloveškimi medijskimi in političnimi pritiski, ki jih je v zadnjem obdobju deležna dr. Aleksandra Pivec.

Mogoče vam bo všeč