Nekategorizirano

POSTOPNO ODPIRANJE VRTCEV IN ŠOL Z 18.MAJEM

Dolgo smo čakali na datum odprtja šol. In tukaj je – 18. maj Tako bi takrat v vrtec odšli vsi otroci, v šolo pa učenci prve triade in zaključni letniki srednjih šol, teden kasneje še učenci devetih razredov.

Kot je dejala ministrica Simona Kustec, vrtce prvenstveno odpirajo zaradi varstva, saj se starši vračajo na delovna mesta, podobno deloma velja tudi za prvo triado. Vrata bodo odprli tudi zavodi za otroke s posebnimi potrebami, v šolo bodo poklicani tudi tisti učenci, ki morajo popraviti negativne ocene. Vrata bodo, kot je napovedala ministrica, odprle tudi glasbene šole, za zadnje letnike ljudskih univerz se bo omogočila tudi možnost, da zaključijo izobraževanje.

Kustečeva si želi, da bi se vsi učenci lahko vrnili v šole, vendar v trenutnih razmerah to ni mogoče, zato je treba poiskati rešitve, ki bodo najboljše za večino. Izobraževanje na daljavo je po njenih besedah nekaj, kar si nihče pred dvema mesecema ni niti zamišljal. Kustečeva si sicer želi, da bi se vsi učenci lahko vrnili v šole, vendar v trenutnih razmerah to ni mogoče, zato je treba poiskati rešitve, ki bodo najboljše za večino. Izobraževanje na daljavo je po njenih besedah nekaj, kar si nihče pred dvema mesecema ni niti zamišljal.

Kustečeva je dodala tudi da bo šolanje tudi jeseni verjetno potekalo kot kombinacija učenja na daljavo. A do takrat je še daleč. Se pa ob tem seveda tudi postavlja vprašanje neenakosti, saj doma nimajo vsi dobrih računalnikov. A tu gre morda spomniti na predlog 2. janševe vlade, kjer so želeli za vsa učence nabaviti tablice, pa so predlogu nasprotovali ravno tisti, ki sedaj na neenakost opozarjajo.

MG

 

Mogoče vam bo všeč