Nekategorizirano

Poslanci NSi obiskali Prekmurje

Poslanci NSI Matej Tonin, Ljudmila Novak in Jožef Horvat so bili danes na terenskem obisku v Prekmurju, sklenili so ga z večernim pogovorom ob kavi, ki se ga je v soboškem hotelu Diana udeležilo kar veliko Prekmurcev in Prekmurk. Sicer pa je bil urnik obiska kar napet,  z obiski podjetnikov in obrtnikov, gospodarskih družb, lokalnih skupnosti, društev in humanitarnih organizacij so skušali dobiti čim bolj jasno sliko o gospodarskih in socialnih razmerah v pokrajini ob Muri. Srečali so se tudi s častnim škofom evangelilanske cerkve v Sloveniji Gezo Ernišo in soboškim škofom dr.Petrom Štumpfom. 

Delovni obisk v Prekmurju so poslanci NSI sklenili v prijetnem klepetu s Prekmurkami in Prekmurci v hotelu Diana. Prvi mož NSI Matej Tonin jim je predstavil vsebino volilnega programa stranke za prihajajoče državnozborske volitve ter jih opozoril, da je gospodarstvo program NSI na tem področju ocenilo kot najbolj ustrezen. v NSI so zvesti tudi zavezi o nujnosti zdravstvene in pokojninske reforme, ki pa si jo lahko Slovenci obetamo le z zmago desnosredinskih strank na volitvah, je dejal Matej Tonin.

Jožef Horvat, vodja poslanske skupine NSI, pa je poudaril, da je skrajni čas za zmago pomladnih strank na parlamentarnih volitvah, kajti državni pogled na Prekmurje in ostala manj razvita območje Slovenije je iz leta v leto vse bolj zamegljen.

Mogoče vam bo všeč