Nekategorizirano

Pomurec.com, ena v nizu rdečih medijskih greznic, ki jo obvladuje SMC-jev rakičanski graščak Robert Celec

Kaj reči o medijski krajini v Prekmurju? Da je vsa rdeča, da poniglavo služi interesom župana Aleksandra Jevška, člana partije reformiranih komunistov oziroma Židanove SD, za kar so izdatno plačani iz občinskega proračuna ali blagajn javnih podjetij in zavodov v lasti MO Murska Sobota. Seveda na direktorskih sedežih in v nadzornih svetih sedijo le obrazi, ki so člani ali pa všečni oblastni koaliciji SD/SMC/Desus/Levica. O tem, kako je Židanovim reformiranim komunistov uspelo v celoti medijsko okupirati Prekmurje, več v jutrišnjem prispevku, danes pa se posvetimo eni od najhujših greznic v Murski Soboti, spletnemu portalu Pomurec.com.

O njem se je na svojem Facebook profilu razpisal nekdanji soboški župan mag. Anton Štihec, ki se sicer s svojo Modro listo podaja v boj za svetniške sedeže v soboškem parlamentu. Toliko gnojnice, kot jo na Štihca in na kandidata SDS za župana MO Murska Sobota in svetniške kandidate te stranke, zadnji mesec dni zlivajo na tem portalu, zlepa ne najdeš. Nad vsem seveda bedi rakičanski graščak, direktor javnega zavoda RIS Rakičan in član propadle Cerarjeve SMC dr. Robert Celec. Zavod,ki izdaja spletno greznico Pomurec.com, je v njegovi lasti, denar za delovanje pa kot direktor zagotavlja iz sredstev javnega zavoda RIS Rakičan. Gre za osebo,ki je pred štirimi leti s pomočjo VIP vstopnic na noččarovnic, ki jo organizira RIS Rakičan, sebi, pa tudi Aleksandru Jevšku zagotovil dovolj preferenčnih glasov za izvolitev. 

In kaj je svojim sledilcem in podpornikom o tej medijski greznici in samem Robertu Celcu na svojem FB profilu napisal Anton Štihec?

Danes sem dobil najmanj 20 sporočil in klicev, kjer so se mi občanke in občani pritoževali nad pristranskim in umazanim poročanjem enega od lokalnih spletnih portalov, točneje spletnim portalom Pomurec.com. Da boste razumeli zakaj so se v zadnjih tednih pojavljali bombastični članki tipa »Soboški SDS grozi«, »Štihcu grozi zapor«, »Štihec si pod krinko rešuje eksistenco« itd. mi dovolite, da Vam navedem par dejstev in resnic z dokazi. Tako boste bolj razumeli zakaj se dogaja to kar se dogaja.

Najprej:
Kdo je Robert Celec?  Je nekdanji član SDS, ki je pred 4 leti prestopil v SMC in je trenutno direktor javnega zavoda RIS Dvorec Rakičan. Je tudi mestni svetnik (SMC) v občinskem svetu soboške občine. Svetniki SMC so v koaliciji s svetniki SD, svetnico DeSUS in romskim svetnikom Rudaš-em, ki sestavljajo Jevškovo koalicijo, ki ima večino v občinskem svetu Mestne občine M. Sobota. Je tudi ustanovitelj/eden izmed ustanoviteljev spletnega portala Pomurec.com.

Nekaj dejstev in resnic:
1) Direktor RIS-a, Celec (nekoč SDS, danes SMC), je bil kandidat za poslanca na strankarski listi SDS, ko je zbral nekaj več kot 7% glasov (torej je pogrnil na celi črti).

2) Direktor RIS-a, Celec (nekoč SDS, danes SMC), je bil član nadzornega odbora stranke SDS na državni ravni. Danes je goreč član SMC.

3) Kot direktor javnega zavoda, Celec (SMC) že lep čas pridno nakazuje javna sredstva privatnemu zavodu ROKA, ki ga je sam ustanovil (SVOJEMU zavodu torej). Ta privatni zavod ROKA izdaja spletni portal Pomurec.com, preko katerega blati svoje politične nasprotnike (bivšega župana Mestne občine M. Sobota, ker opozarja na nečedne posle njega in njegovih svetniških kolegov iz SMC in SD, nadalje blati sedanjega kandidata za župana Bojana Petrijana ipd.). Skratka tiste, za katere se z županom Jevškom dogovorita, da jih je potrebno medijsko diskreditirati. Drugače si ne moremo razlagati dejstvo, da župan Jevšek ve za ta sporna nakazila Celeca iz javnega zavoda, ki ga vodi na svoj privatni zavod, pa nič ne ukrene – torej odobrava takšna početja.
(https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/24961213/…)

4) Celec je član stranke SMC, ki je v koaliciji s stranko SD v soboškem občinskem svetu – stranki SD pripada tudi župan Jevšek. Mogoče je to razlog, da mu Jevšek dovoljuje kanaliziranje javnega denarja na privatne zavode in firme svojih strankarskih kolegov. Toliko bolj ker je med prejemniki Celecovih javnih sredstev iz RIS-a tudi svetnik SD- Goran Milošević.
(https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/75221713/…)

5) Celec je še septembra 2018 nakazal iz javnega zavoda (RIS-a, kjer je direktor) preko 38.000 € privatni firmi Minicom, ki je v lasti drugega svetnika SMC (Marjan Gujt).
(https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/77622243/…)

6) Direktor RIS-a, Celec (SMC), daje javni denar javnega zavoda privatni firmi, ki potem obnavlja privatni spletni portal Pomurec.com (za katerim stoji prav Celec sam).
(https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/62052195/…)

7) Direktor RIS-a, Celec (SMC), daje javni denar mariborskemu stečajnemu upravitelju (zakaj – nihče ne ve?).
(https://erar.si/placnik/73091/prejemnik/11605642/…)

8) Direktor RIS-a, Celec (SMC), je s svojim privatnim zavodom davčni upravi dolžan kar precej denarja – ker ni plačeval prispevkov za svoje začasno zaposlene preko različnih projektov. Nekaterim ni poravnal niti plač.

9) Direktor RIS-a, Celec (SMC), poslovno sodeluje s firmo Korenika, ki je v lasti svetnika soboške občine Miloševića (SD), ki je (bil) tudi v svetu zavoda RIS-a. Člani sveta zavoda so zadolženi za nadzor zakonitega, transparentnega in racionalnega poslovanja Celec-a. Roka roko umije.

10) Direktorja RIS-a, Celeca (SMC), preko sveta zavoda nadzira nihče drug kot svetnik (SMC) soboške občine Slavinec (in prej Milošević (SD)). Spet člana Jevškove koalicije (SMC, SD). In potem se čudimo, da Celec tako brezbrižno nakazuje javni denar svojemu privatnemu zavodu ROKA.

11) Po Zakonu o integriteti in preprečevanju korupcije ne moreš sam odločati in izvajati nakazila iz javnega zavoda, ker si direktor na privatni zavod, kjer si ustanovitelj – solastnik. To je kršitev zakonskih določil. In to župan Jevšek dobro ve, pa vseeno očitno odobrava (mogoče je tiho, ker je prejemnik javnega denarja tudi njegov strankarski kolega Goran Milošević (SD))

12) Direktor RIS-a, Celec (SMC), ima na svojem domačem naslovu registrirane različne zavode in firme, kjer ima nastavljene slamnate predstavnike teh zavodov (firm), med njimi je tudi kandidatka na listi SMC za svetnico soboške občine.

13) Domnevno bi naj bil pod članki, ki so obarvani s politično temo, ki jih objavlja na svojem spletnem portalu Pomurec.com tudi glavni komentator in brisalec komentarjev, ki mu ne pašejo (beri: ki branijo mene osebno ali druge njegove politične »nasprotnike«). Domnevno bi si naj pri svojih komentarjih dajal tudi pluse. Ko pa se že preveč ljudi obrne proti njemu, pa članke zaklene za komentiranje.

Za konec si lahko preberete še naslednji članek:
(https://vfokusu.com/post/431263/bo-plenilska-koalicija-sd-smc-tudi-v-prihodnje-)

Upam, da sem s to objavo odgovoril na nekatera vprašanja, ki sem jih dobival tekom dneva. Zdaj lahko razumete zakaj se dogaja to kar se dogaja. Zdaj lahko razumete zakaj boste na Pomurcu.com našli samo pozitivne članke o delu Jevška in svetniških skupin SMC in SD. Zdaj lahko razumete zakaj boste na tem spletnem portalu videli samo promoviranje SMC in SD.

Mogoče vam bo všeč