Župan MOC in nagrajeni udeleženci FIS tekme: (foto.moc)
Dogodki in prireditveEvropaLokalnoSlovenijaŠport

Pomemben mejnik v zimskih športih: “Ponosni gostitelji Pokala mesta Celje”

Minuli vikend je Smučarski klub Celje ob podpori Mestne občine Celje na Celjski koči prvič v zgodovini gostil mednarodni FIS slalom tekmi za Pokal mesta Celje. Tekem se je udeležilo 120 tekmovalcev iz 20 držav.

V soboto je bil med moškimi najboljši slovenski tekmovalec Mariborčan Klemen Kosi, med ženskami pa Slovakinja Sophia Polak. V nedeljo je na najvišjo stopničko stopil Američan Rowen Ainslie, v ženskem delu pa Slovakinja Zuzana Jakubcova.

Hkrati je na Celjski koči potekal tudi slovenski Neo pokal v kategoriji U18, ki ga je med ženskami v soboto osvojila Ana Merc iz ASK Fužinar, v nedeljo pa Lana Pušnik, članica Smučarskega kluba Celje. V moškem delu je obe tekmi NEO pokala dobil Miha Oserban iz Črne na Koroškem, v nedeljo pa je takoj za njim na stopničko stopil Alen Hriberšek, član Smučarskega kluba Celje.

Uradne podelitve se je po sobotni tekmi udeležil župan Matija Kovač, ki je podelil pokale najboljšim. Na vse naše tekmovalce smo zelo ponosni in jim iskreno čestitamo.

Zahvaljujemo se Smučarskemu klubu Celje za odlično organizacijo in da so tekme pripeljali v Celje. To je bil izvrsten dogodek za naše športno mesto in verjamemo, da lahko Pokal mesta Celje postane tradicionalen dogodek mednarodne razsežnosti.

Tudi iz uredništva  V Fokusu smo veseli,  da se je to zgodilo. Kot zapriseženi športni navdušenci pozdravljamo  to pobudo in izpeljavo tega in takšnega športnega dogodka z željo da postane vsakoleten in tradicionalni.

Odlična ocena za storjeno.

Vane T. Costa

Vir in foto:  moc&vtc

Mogoče vam bo všeč