Nekategorizirano

Policija ovadila tri vodilne soboške bolnišnice

Spletni portal Vestnik.si je včeraj poročal, da je Policijska uprava Murska Sobota podala kazensko ovadbo proti trem fizičnim osebam zaradi utemeljenega suma storitve več kaznivih dejanj zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic. Šlo naj bi za tri vodilne soboške splošne bolnišnice, in sicer direktorja dr. Bojana Korošca, prvega finančnika Marjana Mačka in pomočnico direktorja za zdravstveno nego Metko Lipič Baligač, ki jih ovadba bremeni izplačila nadomestil za neizrabljeni dopust. Osumljeni naj bi v letih 2015 in 2016 zlorabili uradni položaj in večjemu številu ljudi pridobili protipravno nepremoženjsko ter premoženjsko korist v skupnem znesku 20.398 evrov, javnemu zavodu iz območja Murske Sobote pa povzročili za 37.291 škode, je zapisano v kazenski ovadbi.

 Kdo so ovadeni, na policiji ne razkrivajo, zanesljivi viri pa so potrdili, da so kriminalisti za zlorabo položaja obremenili direktorja Splošne bolnišnice Murska Sobota (SBMS) Bojana Korošca, tamkajšnjega finančnega direktorja Marjana Mačka in pomočnico direktorja za zdravstveno nego Metko Lipič Baligač. “Osumljeni so v letih 2015 in 2016 kot javni uslužbenci pridobili večjemu število oseb protipravno nepremoženjsko ter premoženjsko korist v skupnem znesku 20.398 evrov. Javni zavod pa s sedežem v Upravni enoti Murska Sobota pa so oškodovali za 37.291 evrov,” je sporočil Dejan Bagari s Policijske uprave Murska Sobota (PUMS), poroča Vestnik.si. Sicer pa je informacijo o marčevski hišni preiskavi v prostorih SB Murska Sobota potrdilo tudi vodstvo bolnišnice.

Zanimovo, da je vodstvo bolnišnice prekinilo  delovno razmerje nekdanji vodji pravno-kadrovske službe Tatjani Petek, ki je že v lanskem letu opozarjala na nezakonito izplačevanje nadomestil. Zato so jo premetili na drugo delovno mesti, sledila je prekinitev delovnega razmerja, ker naj bi, kot so pojasnjevali iz bolnišnice, “javno blatila bolnišnico in njeno vodstvo, javno trdila in razlagala o domnevnih nepravilnostih.”

Odpoved delovnega razmerja je “zgolj po naključju” sovpadala s hišnimi preiskavami v soboški bolnišnici, je takrat zatrjevalo vodstvo bolnišnice, ki je bilo tudi gluho na pozive  Sindikata zdravstva Slovenije SPUKC, ki je zaradi sumov zlorabe uradnega položaja zahteval Koroščev odstop, a ga je slednji zavrnil in označil za neutemeljenega.

BC

Mogoče vam bo všeč