Nekategorizirano

Poletni trio v Galeriji Murska Sobota

Mestna galerija Murska Sobota je v poletno sezono stopila z otvoritvijo razstav treh umetnikov: v veliki galeriji se predstavlja italijanski slikar Carlo Fontana, malo galerijo so napolnile slike Nataše Kos, balkon galerije pa grafije in objekti Eve Žula.

Italijanski slikar Carlo Fontana,ki prihaja iz Neaplja, razstavlja v okviru sodelovanja med italijansko umetniško revijo Juliet in soboško Galerijo. “Fontanov neposredni osebni pristop se kaže tudi v tem, da umetnik v svoje slike pogosto vključi tudi neapeljski kuhalnih za kavo,”  je v popotnico razstave zapisal direktor Galerije Robert Inhof. V motivih so pokrajine njegovega spomina, kajti Fontoni se je preselil na sever Italije v Casier pri Trbižu.  “Spomin vse stvari prečiščuje in jih naredi lepše, kot pa so nekoč bile,” doda Inhof. 

Nataša Kos je svojo razstavo poimenovala Dolgočasje s kavča. “Vsako naključje se na neki točki razkrije kot nujnost ali usojenost. Pri Nataši Kos si to razmerje lahko razložimo na povsem enostaven način. Ko je fotografirala fotografinja še ni mogla vedeti, da ji bo 2012 podarjen fotografski aparat  odprl vrata na pot umetniške ustvarjalke,” je zapisal Inhof.

Za Evo Žula velja, da sodi med avtorje,ki ustvarjajo premišljeno in počasi, ne hitijo, da bi čim prej s svojimi deli napolnili nek galerijski prostor. “Njen opus nam izkazuje neko premišljenost, ki pa se izkaže šele, ko je razstava postavljena,” o Žulovi, ki se v soboški galeriji predstavlja s prostorskimi  postavitvami, pravi Robert Inhof.

bc

Mogoče vam bo všeč