GMP novinarska konferenca v Celju(foto ZCC)
Dogodki in prireditveKulturaLokalnoSlovenija

Poletje v Celju bo znova pestro. Naj bo tudi vaše poletje takšno. Skupaj!

Pa ga imamo. Obeta se nam  pestro, trimesečno dogajanje v sklopu tradicionalnega Poletja v Celju 2022. V treh poletnih mesecih se bo na različnih lokacijah zvrstilo okrog 200 dogodkov. Otvoritev Poletja v Celju 2022 bo letos v soboto, 18. junija 2022, na Muzejskem trgu, kjer bo koncert v spomin Edvardu Goršiču. Po dveh letih zaradi koronavirusa se v Celje zadnji avgustovski vikend vrača srednjeveška prireditev Dežela Celjska.

 

V ospredje  letošnjega programa so na Zavodu Celeia Celje postavili lokalne kulturnike, umetnike in glasbenike. V skladu z dogovorom z Mestno občino Celje je  vključena celjska ljubiteljska kultura, posameznike in institucije, ki so se s svojimi projekti prijavili na Javni poziv za izbiro kulturnih projektov, ki ga sofinancira MOC. Pri pripravi programa so seveda sledili sodobnemu konceptu kulturnih dogajanj v urbanih prostorih, ki kulturo in umetnost postavlja v mestno središče, obiskovalcem pa omogoča večinoma brezplačne oglede in tako kulturno – umetniške dobrine približuje širšim ciljnim javnostim.

 

Zavod Celeia Celje je v program dodal dva velika koncerta, ki bosta na Starem gradu Celje. Prvi bo v četrtek, 16. junija, ko bo nastopil hrvaški glasbeni zvezdnik Massimo Savić, drugi pa v petek, 8. julija, ko bodo za rockerski večer poskrbeli legendarni Mi2. Konec avgusta bo na gradu in v mestnem središču srednjeveška prireditev Dežela Celjska, ki je v zadnjih dveh letih zaradi epidemičnih razmer odpadla.

Osrednje prireditvene lokacije Poletja v Celju 2022 so: Krekov trg, Stari grad Celje, Glavni trg, Trg pred mestnim kinom Metropol, Vodni stolp, Mestna plaža in Savinjsko nabrežje, Drevesna hiša in Spominska hiša Alme Karlin.

V bogato ponudbo dogodkov so vključili tudi Mestno plažo na Savinjskem nabrežju, kjer bodo potekale številne delavnice, predstave za otroke in manjši, lahkotni dogodki ter spremljajoča gostinska ponudba.

 

Zavod Celeia Celje je z veseljem in ponosom podprl nekaj večjih projektov, ki bodo del Poletja v Celju. Prvi od teh dogodkov bo v soboto, 4. junija, ko na Muzejski trg prihaja najbolj priljubljena glasbena skupina ta hip Joker Out s predskupino LPS band, ki je Slovenijo zastopal na Pesmi evrovizije v Torinu. V koprodukciji z ZKD Celje h Knežjemu dvoru vračamo gledališko predstavo na prostem Pod svobodnim soncem. Na Starem gradu Celje s Špasteatrom in Sititeatrom pripravljajo poletne večere smeha, konec avgusta pa s Finkramom Večerno glasbeno simfonijo in koncert Jana Plestenjaka na Muzejskem trgu.

 

Program prireditev

 

Celoten program prireditev Poletja v Celju 2022 bo na voljo v tiskani in digitalni obliki. Poleg junijske številke bo Zavod Celeia Celje izdal še združen julijski in avgustovski program. V tiskani obliki lahko mesečnik brezplačno dobite v Turistično informativnem centru Celje na Glavnem trgu 17 in pri partnerskih kulturnih ustanovah v Celju. Digitalni mesečnik pa bo objavljen na spletnih straneh www.visitcelje.eu in www.celje.si ter na Facebook strani Visit Celje.

 

Vabljeni k spremljanju Facebook strani Visit Celje, kjer bodo objavljali vse informacije in podrobnosti o poletnem dogajanju.

 

Vir in foto:zcc&vtc

 

Mogoče vam bo všeč