Nekategorizirano

Podzemna vila, varna pred vsako apokalipso, tudi Covid 19!

Podzemna betonska vila “Podzemna hiša načrt B” v Ukrajini bo lahko vzdržala vse vrste apokaliptičnih katastrof, tudi Covid 19.

Zgornja raven bo sestavljena iz dveh prekrižajočih se volumnov, ki sta narejena iz betona. En volumen bi bil oblikovan kot obrnjena skodelica z ravno zgornjo površino, ki igra vlogo heliporta. Drugi volumen bi bil pravokoten, izrezan na poseben način, da bi označil vhodni del. Spiralno stopnišče bi vas vodilo do podzemnega dela vile. Prvi sloj, ki leži 15 metrov pod tlemi, vsebuje vrsto bivalnih prostorov, v katerih lahko bivajo dve ali tri družine. Na voljo bo tudi prostorna loža. Ena stena bi bila popolnoma prekrita s policami in bi tvorila knjižnico, druga pa bi zaprla ogromen kavč, kjer bi bilo tudi domače gledališče.

V osrednjem delu lože bi bilo valjasto strešno okno, ki je osvetljeno, da spominja na sonce. Hrbtna stran skupnega jedilnega prostora bi predstavljala plošča z imitacijo zelenja.

				Prostrana soba, namenjena počitku			Prostrana soba, namenjena počitku Vhod v betonsko vilo Underground House Plan B

Gojenje zelenjave
Ena od spalnic je namesto okna zasnovana z digitalnim zaslonom od tal do stropa, ki ga je mogoče prilagoditi tako, da predstavlja prizore, kot so zasnežene gore ali središče mesta.

Na voljo je tudi profesionalna kuhinja, ki je dopolnjena z jeklenimi elementi. Vrtna soba bi bila zasnovana kot prostor za gojenje svežega sadja in zelenjave, medtem ko so še zdravniška soba, park-prostor za sprehajanje hišnih ljubljenčkov in kapsule za dezinfekcijo.

Evakuacijski obroč
Da bi ostali v formi, lahko prebivalci te vile obiščejo domačo telovadnico z meditacijsko sobo in bazenom, osvetljenim v zelenih tonih, ki jih bodo povezali z morskimi ali oceanskimi vodami. Celoten sloj bi bil obdan z “evakuacijskim obročem”, do katerega je mogoče priti praktično iz katerega koli prostora, tako da ga je mogoče enostavno uporabiti, če se pojavi potreba. Obstajajo tudi sistemi za filtriranje vode in generatorji, pod katerimi je shranjena velika količina vode.

Mogoče vam bo všeč