Foto: InTime News]
BalkanEvropaSlovenijaŠportŽivljenje

Po navijaških incidentih v Grčiji in umoru grškega navijača v Atenah. Huligani ostajajo zaprti in “nastanjeni” v 16 zaporih po državi.

Vseh 105 navijačev, aretiranih zaradi incidentov pred stadionom AEK v ponedeljek zvečer, v katerih je bil ubit 29-letni navijač atenskega moštva, bodo pridržali, potem ko so danes odredili pripor tudi za zadnjih 35 aretiranih, poročajo iz ANA-MPA.

V tridnevnem maratonskem zaslišanju nihče od aretiranih ni bil oproščen očitkov, za katere so bili obtoženi, od 105 ljudi pa sta 102 hrvaška državljana, dva Grka in en Albanec.

Po poročanju grške tiskovne agencije ANA-MPA je med tistimi, ki so danes dali izjavo pred preiskovalnim sodnikom in jim je bil odrejen pripor, tudi pet Hrvatov, ki so jih prijeli dan po incidentih v pristanišču v Igumenici, ko so poskušali  z ladjo zapustiti Grčijo.

Priprtih 105 navijačev bodo premestili v 16 zaporov po vsej Grčiji, vzporedno pa se nadaljuje preiskava odkrivanja storilca umora navijača, pričakujejo pa se tudi rezultati analize DNK vzorcev, odvzetih aretiranim.

Prijeti so obtoženi štirih kaznivih dejanj in sedmih prekrškov, med drugim naklepnega umora, a morilec še ni odkrit, hudodelskega združevanja, razstreljevanja in posedovanja eksplozivnih snovi itd.Zaslišanja  pred preiskovalnimi sodniki, ki se je začelo v petek opoldne se je končalo nocoj pred dobro uro(21:00)

“Šlamparija”  grške policije in neaktivnost   zelo očitna

Velja spomniti, da je ta resen in grozljiv incident  odnesel sedem višjih policijskih uslužbencev  in vodjo  poddirektorata  za zatiranje nasilja v športu pri njihovem ministrstvu za zaščito državljanov(po naše MNZ). Predvsem zaradi očitne ravnodušnosti ob obvestilu črnogorskih organov za notranje zadeve da prti Grčiji se premika organizirana skupina hrvaških navijačev četudi je bil prepoved prisotnosti navijačev gostujočega moštva, Dinama iz Zagreba. Ko so prehajali mejo med Albanijo in Grčijo je bil mejni prehod prazen in so že drveli proto notranjosti države. Kasneje je že bilo prepozno za kakršen koli učinkovit  prijem. Napovedan je obisk predsednika UEFA, Aleksandra Čeferina za naslednji teden.  Obisk bo,  življenja zabodenega navijača pa ne bo nazaj. Še eno jalovo početje.

Vane T. Costa

Vir:  ANA-MPA

Mogoče vam bo všeč

Več v:Balkan