LokalnoNotranje zadeveSlovenijaTurizem

Policija poziva: »Izletniki in pohodniki pozivamo ne hodite na območja, kjer poteka odstranjevanje posledic poplav. Za to bo čas kdaj drugič«

Policisti so včeraj na kontrolnih točkah ob vstopu na območja, kjer potekajo dela na  odstranjevanju posledic poplav opazili, da je mnogo pohodnikov, izletnikov, gobarjev in tujih turistov želelo na ta območja. Največ se jih je odpravilo proti Logarski dolini, torej čez območja, kjer poteka intenzivna sanacija območij, ki so jih prizadele poplave. V pogovoru s policisti je bilo razvidno, da niso vedeli, da je v veljavi odredba, s katero je dostop na ta območja omejen, so pa razumeli, da gre za težko situacijo in so območja zapustili.

Na včerajšnji  kontrolni točki v Mozirju (foto: puc)

Zaradi tega velja za naključne obiskovalce naj v teh dneh ne hodijo na območje Solčave, Luč,  Mozirja in v naselja proti Ljubnem ob Savinji ter na območje Črne na Koroškem in Mežice. Na ta način bodo omogočili, da bodo občani in prostovoljci hitreje in varneje opravili nujna sanacijska dela.

 

Za vse prostovoljce, katerih pomoči so krajani zelo veseli, še naprej velja, da naj na teren prihajajo organizirano in predvsem po vnaprejšnjem dogovoru s predstavniki Civilne zaščite RS in občin. Nujno je, da se posamezniki, ki želijo pomagati, pred odhodom na posamezne lokacije, vpišejo v aplikacijo Uprave RS za zaščito in reševanje: https://poplave2023.urszr.si/.

 

Istočasno pa obveščajo, da so vsi  (nekdanji) mejni prehodi z Republiko Avstrijo odprti, tudi na Koroškem.

To smo vendar kot občani in sodržavljani zmožni razumeti in obisk, pohod ali nabiranje gob, da lahko  prestavimo za kakšen drug termin ali območje.

Vane T. Costa

viri in foto: puc&vtc

Mogoče vam bo všeč

Več v:Lokalno