Več

Plavalni bazen na vrhu londonskega nebotičnika – resničnost ali pravljica

Predstavljajte si, da na svojem obzorju – pogledu ne boste imeli nič drugega kot nebo, oblake nad vami in celo pod vami … prav v središču vašega mesta.

To niso nadrealistične sanje, temveč je izkušnja Infinity London, ki jo želijo zagotoviti, s svojim 360 ° razgledom v neskončnem bazenu, ki se nahaja na vrhu nebotičnika v Londonu. Vizija Infinity London je precej edinstvena. Neskončen bazen s prostornino 600.000 litrov, ki je oblikovan na vseh štirih koncih in vam daje osupljiv odsev neba nad vami, prekinjen z betonom, ploščicami ali lestvicami.

Oblikovanje bazena je povsem nedotaknjeno, neokrnjeno zaradi kakršnega koli tujega elementa, vsi plavalci pa bodo lahko videli vodo okoli njih in nebo nad njimi. Pravzaprav so stene in tla bazena narejene tudi iz trdega, prozornega akrila, ki vam daje vtis plavanja v čarobnem, samozadostnem bloku vode.

Plavalni bazen Infinity London bo zasnovan na vrhu 55-nadstropnga hotela v Londonu. Izvajalci in partnerji še niso bili potrjeni, gradnja pa bi se lahko začela že leta 2020. Čeprav je njena zasnova izjemno impresivna, ne manjka pravih zapletov… en takšen problem je dejstvo, da bazen ne more imeti lestve .. .

V prizadevanju, da bi predstavili neokrnjeno, popolnoma jasno obliko bazena, so morali bazeni Compass revidirati, kako bi plavalci vstopali in izstopali iz bazena brez prisotnosti lestve ali bazena. Rešitev zveni kot nekaj iz sci-fi filma. Plavalci vstopajo v bazen iz njegove baze, preko spiralnih stopnic, ki se odprejo kot podmorska vrata, da lahko vstopite ali izstopite iz bazena brez izlivanja vode ali brez podrobnosti, kot je skupna lestev, ki ovirajo nedotaknjeno obliko bazena.

Bazen bo ponujal čudovit razgled na London, kot še nikoli doslej, kar bo omogoča plavanje, ko gledate na mesto od zgoraj navzgor, ko lebdiš-stojiš na robu bazena. Stojte-plavajte v sredini in vse kar vidite je nebo nad vami in odsev neba na vodi pod vami. Resnično se sliši kot čarobna izkušnja!

Izvirnost in kreativnost arhitektov nima meja.

Inženirji in gradbena tehnologija pa nam omogočata graditi “v oblakih”.

Mogoče vam bo všeč

Več v:Več