Pia Babnik (SLO) plays in second round of Olympic Golf tournament at Kasumigaseki Country Club at Tokyo 2020 Summer Olympic Games, Japan on August 5, 2021
OLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioSlovenijaŠport

Petnajsti tekmovalni dan v Tokiu – ZADNJI TEKMOVALNI DAN ZA SLOVENCE V TOKIU

Golfistka Pia Babnik in košarkarji so sklenili super uspešne nastope slovenskih olimpijcev v Tokiu.
Košarkarji Slovenije so v tekmi za 3. mesto na OI v Tokiu izgubili z Avstralijo s 93:107. Slovenija ostaja brez olimpijskega odličja v ekipnih športih, Avstralija pa je prvič v zgodovini prišla do medalje na OI. Do zdaj je bila štirikrat četrta. Slovenija je po uvodnih štirih navdušujočih zmagah proti Argentini, Japonski, Španiji in Nemčiji olimpijski turnir končala z dvema porazoma, nesrečnim proti Franciji in zasluženim v tekmi za bron proti Avstraliji. Sanje v polfinalu je Slovencem vzel Nicolas Batum z blokado meta Klemna Prepeliča v zadnji sekundi, medaljo pa Patty Mills, ki je dosegel 42 točk ob metu iz igre 15:31. Triinpetdeset prejetih točk v prvem polčasu, enajst izgubljenih žog, zgolj 31-odstotni met za tri točke (5:16), predvsem pa 26 točk Pattyja Millsa v prvih dvajsetih minutah je bil za Slovenijo slab obet pred drugim delom.
Nesrečen poraz proti Franciji je očitno pri slovenskih košarkarjih pustil močan pečat. Slovenija je vodila le v prvi četrtini po delnem izidu 10:0 (17:13), nato pa se je začel šov avstralskega branilca iz San Antonio Spurs. Mills je v drugi četrtini dosegel 17 točk; po njegovi petindvajseti je Avstralija v 17. minuti povedla s 45:35. Zaostanek je v slovensko izbrano vrsto vnesel nemir in nervozo, posledično tudi napake in tehnične napake zaradi ugovarjanja sodnikom. Luka Dončič, ki je bil s strani obiskovalcev spletne strani Mednarodne košarkarske zveze izbran za najkoristnejšega igralca olimpijskega turnirja, je v prvem polčasu dosegel devet točk ob metu 2:8. Po sedem sta jih dodala Jaka Blažič in Klemen Prepelič. Drugi del ni spremenil podobe na parketu. Slovenija z Luko Dončićem na čelu ni bila razpoložena, Avstralija pa je vse napake spretno izkoristila.
Nekajkrat so se izbranci Aleksandra Sekulića približali na obetajoč zaostanek, a žal je imela Avstralija vsakokrat pripravljen odgovor. Po 60:66 v 27. minuti je povedla s 75:64, 80:83 v 34. minuti je pretvorila v 90:80, premalo pa sta bili tudi dve zaporedni trojki Luke Dončića za 86:92 šest minut pred koncem, saj je Avstralija v naslednji minuti znova vodila s 97:86.

Pia Babnik (SLO) plays in second round of Olympic Golf tournament at Kasumigaseki Country Club at Tokyo 2020 Summer Olympic Games, Japan on August 5, 2021

Slovenska golfistka Pia Babnik je na olimpijskih igrah v Tokiu končala tekmovanje na zelenicah Kasumigaseki Country kluba na 34. mestu z dvema udarcema pod parom igrišča (282). Zlato je s 17 udarci pod parom (267) osvojila številka 1 ženskega golfa, Američanka Nelly Korda. Ljubljančanka Pia Babnik je bila s 17 leti najmlajša med 60 nastopajočimi, četrti in zadnji dan turnirja pa je s 67 udarci in najboljšo predstavo v štirih dnevih pridobila 11 mest. Po prvem dnevu je bila na 23. mestu z 71 udarci, kar je par igrišča, enako ji je uspelo tudi drugi dan, a je tedaj zasedala 34. mesto. Z dvema udarcema nad parom igrišča je po predzadnjem dnevu zdrsnila na 46. mesto.

vir: https://www.olympic.si/novica/1712

Mogoče vam bo všeč