Dogodki in prireditveOLIMPIJSKE IGRE 2021-TokioŠport

Olimpizem je v Celju doma. Tudi kolajne in odlične uvrstitve prav tako.

Danes, slabe tri mesece po prihodu nazaj iz končanih olimpijskih iger 2020( v letu 2021), so bili udeleženci in prejemniki kolajn  iz Celja in celjskih klubov na olimpijskih igrah,  deležni sprejema  na Mestni občini Celje.

Naši odlični športniki so od vrnitve z olimpijskih iger v Tokiu že dodobra strnili vtise in občutke po nastopih v deželi vzhajajočega sonca in zdaj se že pripravljajo na nove izzive.

 

 

 

 

 

Ob nagovoru župana mestne občine Celje je bilo za zaznati  ponos in čast  predstavnikov mesta  in njega samega , da nas športniki iz  Knežjega mesta Celja  nepretrgano razvajajo in odličnimi rezultati in kolajnami. Kot je povedal, Slovenija in tudi Celje predstavljajo fenomen v športnem svetu glede na velikost po številu prebivalcev in v zemljepisnem smislu, da premore toliko vrhunskih športnikov v tolikih panogah in disciplinah.  Med drugim je dejal da si Celje kot mesto prizadeva in naredi dovolj s tem da gradi, vzdržuje in podpira v vseh možnih oblikah  športno infrastrukturo in  tudi same športnike. Ti nas seveda razvajajo z presežnimi rezultati in kolajnami, ki jih ni tako malo in seveda niso samoumevni. Tu je treba športnikom, tem ki so danes tukaj in nagrajeni pa tudi vsem ostalim,  priznati da so lahko zgled mladim generacijam in  vsem,  ki se pripravljajo za življenje s tem ko pokažejo kako je treba stopiti na pot uspeha v športu  in tudi sicer.

Prav zato se jim zahvaljujemo in  jim povemo, da so vsi Celjani in okoličani  ponosni  na njihove rezultate  in vse njihove  športne dosežke. Glede na to da rezultati nastajajo ob vsem potrebnem delu in trudu  so tudi soodvisni  od infrastrukture , ki jo ni tako malo v Celju, si bo Mestna občina Celje prizadevala za prenovo  in posodabljanje le te.  Med drugim tudi Atletski štadion Kladivar,   ki ob dobrih rezultatih v zadnjih petdesetih letih na njem in ob njem,  rabi »redesign« in določene posodobitve.  Pa tudi judoisti bodo imeli dodaten »veter v  hrbet«  s strani občine glede na potrebe ob izjemnem porastu zanimanja za ta šport.

Ob prisotnosti posameznih udeležencev je bilo zaznati  trdno odločenost vztrajati tudi v naslednjem olimpijskem ciklusu, seveda ob primernem času. Vmes se bodo udeleževali  tekmovanj na različnih nivojih in nas  razvajali z dobrimi rezultati in odličji iz tekmovanj, k jih imajo v vmesnem času.

Za to da se jim mesto Celje zahvaljuje,  so bili  strani mesta deležni nagrade Celjski vitez(kipec) ter mala simbolična denarna   nagrada da si po lastni želji na sebi primeren način spodbudijo za nadaljnje napore ter  prihodnje športne in življenjske dosežke.

 

 

 

 

Srečanja so se udeležili: Ana Marija Velenšek, Tina Trstenjak , Tina Šutej ter nekateri predstavniki klubov iz katerih izhajajo  športniki udeleženci na zadnjih olimpijskih igrah v Tokiu. 

Vane T. Costa

Foto: Ich

Mogoče vam bo všeč