Vir: Avaz.ba
Nekategorizirano

Papež je zaposlenim v Vatikanu obljubil, da zaradi pandemije nihče ne bo izgubil službe

Papež Frančišek je v ponedeljek vatikanskemu osebju obljubil, da nihče od njih ne bo izgubil službe zaradi pandemije koronavirusa, ki je močno ogrozila vatikanske finance.

“Tu si najpomembnejši. Nihče ne sme izostati, nihče ne bo izgubil službe” – je papeš dejal zaposlenim in njihovim otrokom.

Pandemija je povzročila opustošenje financ Vatikana, zaradi česar je uporabila rezervne sklade in izvedla nekatere najstrožje ukrepe za zmanjšanje stroškov v majhnem mestu-državi.

Nihče ne sme trpeti zaradi hudih posledic te pandemije. Za reševanje tega problema, ki ni lahek, si moramo bolj prizadevati. Čarobne palice ni. Napredovati moramo kot skupna družina – je dejal Papež.

Zaposleni delajo v vseh vatikanskih upravnih službah, pa tudi kot vrtnarji, gasilci, policisti, vzdrževalci in v svetovno znanih vatikanskih muzejih.

Pandemija je drastično upočasnila priliv sredstev iz vatikanskih muzejev, ki so lani prejeli približno sedem milijonov obiskovalcev in so najbolj zanesljiv vir denarja v mestu.

Muzeji, ki letno ustvarijo približno 100 milijonov dolarjev prihodka, so bili spomladi v prvem valu pandemije zaprti za tri mesece in odprti za omejeno število obiskovalcev poleti, ko je drugi val pandemije prizadel Italijo.

Letos so najvišji voditelji Vatikana odredili zamrznitev napredovanj in zaposlitev ter uvedli prepoved plačevanja nadur, potovanj in velikih srečanj, da bi znižali stroške, poroča Reuters.

Avto: L.S.

Mogoče vam bo všeč