Dogodki in prireditveGospodarstvohranaKmetijstvoSlovenijaV fokusu

Otvoritev učne poti prilagojene za slepe in slabovidne

Slovenija je v svetu znana kot čebelarska dežela, ki je dala svetovnemu čebelarstvu izjemen prispevek. Slovensko čebelarstvo je v marsičem posebno – imamo našo kranjsko čebelo in svojevrsten AŽ panj, čebelnjake in panjske končnice, pečemo medenjake, izdelujemo izdelke iz lecta itd. Zato ni presenetljivo, da čebelarski turizem postaja ena pomembnejših panog slovenskega zelenega turizma.
Povezovanje partnerjev v projektu Čebelja pravljica pripoveduje je omogočilo oblikovanje in razvoj inovativnega turističnega produkta, ki bo povezal Čebelarski center na Brdu pri Lukovici in Rajhovo domačijo v Dolu pri Ljubljani, dve pomembni turistični točki na območju LAS Srce Slovenije.
Projekt je omogočil nadgradnjo čebelarske učne poti Čebelarske zveze Slovenije pri Čebelarskem centru Slovenije za slepe in slabovidne s pomočjo elektronskih tablic in hkrati inovativen pristop Gostišča pri Čebelici, ki bo s pomočjo elektronske tablice slepim in slabovidnim omogočil samostojno naročanje hrane in pijače iz ponudbe.
V petek 05.11.2021 ob 10.30 bo Čebelarsko zvezo Slovenje obiskal Minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti, g. Janez Cigler Kralj, kateremu bomo predstavili delo Čebelarske zveze Slovenije, na področju vključevanja ranljivejših skupin ljudi v čebelarstvo.
Ob 11.30h bo sledila otvoritev omenjene poti, zato vas vabimo, da ta dogodek delite in doživite z nami na sedežu Čebelarske zveze Slovenije.
Vabljeni.
Čebelarska zveza Slovenije

Mogoče vam bo všeč