Nekategorizirano

Opozicija v Murski Soboti se združuje za boljše življenje v mestni občini

Mestni odbori SDS, NSi in Modre liste Antona Štihca, strank, ki so v mestnem svetu Murske Sobote v opoziciji, so sinoči pripravili javno tribuno pod naslovom  “Združeni za boljše življenje v Mestni občini Murska Sobota. Bojan Petrijan (SDS), Anton Štihec (Modra lista Antona Štihca) in Drago Rajbar (NSi) so opozorili, da so se stroški komunalnih in drugih storitev v času županovanja Aleksandra Jevška, vidnega člana Židanove SD, povečale tudi za 50 in več odstotkov, mestna oblast pa si izmišlja nova in nova finančna bremena za občane. Opozorili so tudi na izjemno potratnost mestnih oblastnikov pri porabi davkoplačevalskega denarja, na neurejeno komunalno in drugo infrastrukturo.

Zabrisana meja med javnim in tržnim v javnih podjetjih in zavodih, ki so v lasti mestne občine Murska Sobota in v katerih so popolno upravljasko vlogo prevzeli obrazi oblastne koalicije SD, SMC, Levice in Desus, omogoča popolnoma netransparentno porabo javnih sredstev. Kar številnemu občinstvu so postregli s kar nekaj primeri klientelizma, pajdaškega poslovanja, povezanega s strankarskimi obrazi, kar hudo zaudarja na korupcijo. 

Projekt Expano, ki naj bi bil predan namenu še pred lokalnimi volitvami, je tvegan projekt, zaradi katerega bo Sobočane še kako bolela glava. Iz 1,6 milijona se je v dveh letih podražil na več kot 6 milijonov evrov, je poudaril Anton Štihec. Obsojen je na ustvarjanje izgube, ki jo bo moral pokrivati mestni proračun, zaradi velike prekoračitve stroškov gradnje pa so mestne oblasti povsem zanemarile vzdrževanje mestnih cestnih površin, kolesarskih poti in pločnikov. 

Poleg projekta Expano, pri katerem je tudi sporna izraba gramoza, ker izvajalec Pomgrad naj ne bi imel koncesije, so govorci opozorili tudi na potratnost mestnih oblasti pri gradnji betonske ploščadi, na negospodarnost pri izrabi naravne danosti, ki je Sobočanom praktično pod nogami – geotermalno energijo. V Murski Soboti jo opuščajo, v Lendavi pa zaradi njene učinkovite porabe se uporabniki ogrevajo za polovično ceno kot v Murski Soboti.

Sklepna misel javne tribune; skrajni čas je, da vajeti v mestni občini Murska Sobota prevzamejo sposobni in odgovorni obrazi, ki bodo delovali v korist občanov in občank. Volilna nedelja, 18. novembra to možnost ponuja.

VIDEO JAVNE TRIBUNE 1. DEL

VIDEO JAVNA TRIBUNA 2. DEL

Mogoče vam bo všeč