Nekategorizirano

Okuženih vedno več zdravnikov v UKC Maribor!

Podatki iz UKC maribor so vse bolj alarmantni. Okuženih je vse več zdravnikov.  izvedli so testiranje še 31 drugih zaposlenih.

Številke se večajo. Ob izvedenih številnih dodatnih testih se je izkazalo, da je pravzaprav okuženo kar sedem zdravnikov mariborskega zdravstvenega doma. Testirali so jih devet, saj so 24. junija v skupnem prostoru imeli sestanek zdravnikov nujne medicinske pomoči. Eden od okuženih zdravnikov kaže resne znake bolezni, ostali na srečo ne. Iskanje stikov je zapleteno in še teče, testitranje še poteka, odvzeli pa so že čez 50 brisov, tako med pacienti kot tudi osebjem. Obstaja verjetnost, da je bila okužba vnešena iz tujine, in sicer iz Črne Gore, kjer so se zdravniki mudili na strokovnem srečanju.

“Razmere so bolj nepregledne kot včeraj, potrebna bo ponovna reorganizacija, ker je iskanje stikov zahtevno. Bolniki, ki so bili v nedeljo na urgenci, naj bodo pozorni na svoje zdravstveno stanje in če ima kdo simptome, podobne gripi,” je povedal direktor bolnišnice Vojko Flis za portal Maribor24.

Urgentni center trenutno deluje normalno, največjo težavo pa utegne predstavljati kadrovski izpad v prehospitalni enoti. Vseh stikov še niso izsledili, zato direktor UKC Maribor, Vojko Flis poziva vse ljudi, ki so bili čez vikend na urgenci, da so pozorni na znake bolezni. Kot je še povedal, bo potrebna ponovna reorganizacija znotraj ustanove zaradi izpada kadra.

O zadevi vas bomo sproti obveščali!

 

Mogoče vam bo všeč