koronavirusSlovenijaZdravje

Od danes dalje skoraj nikamor brez PCT

Danes stopajo v veljavo obsežne spremembe odlokov za omejevanje širjenja epidemije covid-19, ki uvajajo pogoj PCT v veliko večino javnega življenja v državi.

Danes skoraj nikamor brez PCT

Izpolnjevanje pogoja PCT (preboleli, cepljeni, testirani) bo nujno praktično povsod. Prav tako bodo morali pogoj izpolnjevati vsi zaposleni v vseh dejavnostih. Tisti, ki se testirajo, imajo na voljo PCR- in hitre teste, za službo tudi samotestiranje. Veljavnost in tudi uporabnost testov pa je različna. Stroške testov so dolžni kriti delodajalci. Pogoj PCT je od danes naprej treba upoštevati tudi pri opravljanju verske dejavnosti. Tudi za obisk zdravnika zaradi nenujnega stanja je od danes zapovedan pogoj PCT.

Izjeme bodo le živilske trgovine, upravne enote, sodišča in uporaba javnega potniškega prometa. Brez pogoja PCT bo mogoče iti tudi v drogerijo in lekarno, a le, če ta ni v nakupovalnem središču.

Na Petrolovih bencinskih črpalkah bodo izvajanje pregleda izpolnjevanja pogoja PCT pri strankah preverjali pred točenjem goriva in pred vstopom v prodajalno. “Točenje goriva bo na vsakem točilnem mestu tehnično onemogočeno pred potrditvijo izpolnjevanja pogoja PCT,” so pojasnili v družbi, kjer zaradi ukrepa pričakujejo tudi čakalne vrste.

P.M.

Mogoče vam bo všeč