Obeležitev 32 letnice od boja pri Krakovskem gozdu na Dolenjskem(foto: izrez zaslona)
Dogodki in prireditveSlovenijaV fokusu

Obeležitev ob 32 letnici zmage TO nad JLA pri Krakovskem gozdu: “Slovenija mi daje srečo in dom”

Danes  je  pri spomeniku na  bencinskem servisu AC Zaloke potekala slovesnost in  obeležitev 32 obletnice zmage slovenske TO v bitki v Krakovskem gozdu. V spomin na dogodke  izpred 32 leti  ko je bila 2 julija premagana enota JLA, kije bila poslana da zlomi  voljo Slovencev do samostojne države.  Tukaj jih  je ustavil slovenski vojak.

foto: Suad M.

Dogodek ki je vreden vsakoletne obeležitve, spomina in opomina, da se je slovenski narod branil in obranil pred nekom, ki je želel da Slovenija še naprej  ostane njihov plen in poligon za izkoriščanje bogastva, znanja  in rezultatov dela marljivega slovenskega naroda.  Hvaležni smo vsem tistim takrat, ki so to počeli brez figo v žepu, ki jih je vodila želja in tudi volja po uresničitvi tisočletnega sna slovenskega naroda do lastne, samostojne in neodvisne države.   Hvaležni seveda tudi današnjim  domoljubom, ki želimo da se o tem govori, piše, obeležuje in dopoveduje, da je Slovenija in njena samostojnost izbojevana in  ne podarjena ter samoumevna.

Boris Kopitar(foto: izrez zaslona/Božo Kavšek)

Obeležitvi so dali pečat Alojz Peterle, predsednik VSO kot slavnostni govorec, Igor Pirkovič, novinar pesnik in domoljub s svojo domoljubno poezijo, Boris Kopitar, pevec, televizijski in radijski voditelj s pesmimi ki imajo polno  domovinskega naboja. Vsak  izmed  prisotnih je prav tako  dal delček sebe in velik pomen  obeležitvi dogodku, ki se je zgodil tukaj izpred 32 leti.

Bog živi Slovenijo!

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč