Nekategorizirano

Ob svetovnem dnevu svobode tiska vse glasnejši pozivi k odpravi plačevanja “prisilnega” RTV harača!

Danes je svetovni dan svobode tiska. O njegovem pomenu  so polne minute in vrstice slovenskih dominantnih medijev, ki imajo levičarski predznak. V to kategorijo sodi tudi nacionalna RTV  Slovenija, čeprav je v državni lasti. Žal se je s svojo programsko politiko že zdavnaj postavila ob bok medijskim hišam v lasti in posesti levičarskih tajkunov tipa Petrič, Pavlin, Hakl, Odlazek, vsi po vrsti miljenčki kroga F 21 Milana Kučana. V ta levičarski medijski cvetober sodi tudi Proplus, čeprav je v lasti tujcev. 

Vsem pa je skupen izrazito negativni odnos do prvaka SDS Janeza Janše. Ni pomembno, če je v opoziciji ali na oblasti, tako ali drugače je tarča Janez Janša. In to že 30 let!  In če je pri vseh ostalih medijih pogojno “opravičilo,” da jim je na večnem prangerju Janez Janša zaradi lastništva in s tem posledično temu primerne uredniške politike, pa tega “metra” ne more in ne sme uporabiti nacionalna RTV. Najprej zato, ker je nacionalni medij, ki ga moramo financirati vsi, levi in desni, temu primerna bi morala biti umerjena tudi uredniška politika.

Pa temu še zdaleč ni tako. Informativne oddaje so polne antijanšizma, nacionalka se prav trudi, da stopa na čelu destrukcije legalno in legitimno izvoljene vlade. Več kot očitni so poskusi manipuliranja z gledalci in poslušalci, ki jih preko radijskih valov in malih ekranov, kakor verodostojni novinarji in moderatorji, kličejo na ulice, kolesarski protesti imajo prednost pred ostalimi za državo v času boja proti epidemiji Covid 19 pomembnejših vsebin. V mikrofone jim tulijo ekstremisti levičarske opozicije, ki je pred slabima dvema mesecema strahopetno sestopila z oblasti, nesposobna soočenja s prihajajočo epidemijo. V mikrofone jim tulijo predstavniki takšnih in drugačnih NVO s sindikalnimi baroni vred, ki so po nekaj tednih skrivanja v “samoizolaciji,” sestopili z balkonov, eni na zadnje noge, drugi na kolesa.

In vse to spremlja in podpihuje nacionalni RTV medij. Da s(m)o Slovenci ovce, ki imajo močno izražen čredni nagon, je dejstvo. Osem let nazaj smo bili priča negativne zgodbe tudi nacionalne RTV pri rušenju takratnega mariborskega župana Franca Kanglerja. Mariborski jogurtno granitni punt 2012 je nacionalka pomagala preseliti v Ljubljano, v rušenje druge vlade Janeza Janše. 

Nehote se mi poraja primerjava obeh posnetkov, čeprav so na prvem človeške ovce, ki sledijo levičarskim pastirjem in NVO, nacionalka pa vse to budno in s posebno pozornostjo spremlja.

Ni še minilo 60 dni, kar je na oblasti vlada Janeza Janše, je nacionalna RTV uporabila skorajda že vsa orožja za rušenje vlade. Zdaj nam in vladi grozijo z negativnimi posledicami pomanjkanja denarja za produkcijo, plače itd. Na Kolodvorski jih je 2.200 redno zaposlenih in še kakih 500 pogodbenikov. Odločno preveč in če to povdarjaš, si takoj obsojen, da ogrožaš njihovo medijsko svobodo. Ne bo držalo, odpreti bo treba okna in vrata, narediti prepih, pa jih bo vsaj pol manj. Kako nenasitno žrelo je RTV, dokazuje tudi ERAR.

Za primerjavo podatki o Novi hiši d.o.o., producenta Nov24TV

Odgovor o resničnem ozadju je zapisan v nekaj besedah dr. Žige Turka.

Za sklepno misel o današnjem svetovnem dnevu svobode medijev le ta twitt

Mogoče vam bo všeč