Aleš Slapnik, pomočnik vodje Sektorja kriminalistične policije Policijske uprave Celje.
črna kronikaLokalnoSlovenijaŽivljenje

Ob očitnem zanemarjanju mladoletne osebe še prepovedane droge. Žalosten epilog- v osebnem vozilu našli mrtvega otroka

V minulih dveh dneh smo mediji že poročali, da so  v torek policisti bili  obveščeni o tem,  da so v  osebnem vozilu, parkiranem pred stanovanjsko hišo, na območju Policijske postaje Žalec, našli mrtvega otroka. Ta hiša je bila hiša ter dodatno  bližnje poslopje, ki sta ga mati pokojnega dečka in  njenega partnerja  v  najemu. Reševalci so se hitro odzvali. Prvi klic je bil opravljen okrog 12:51 uri prihod NMP pa ob 13:13 uri.  Kljub temu malčku ni bilo pomoči.

 

Še  isto  popoldne so prostost odvzeli dvema osebama, osumljenima storitve kaznivega   dejanja   povzročitev  smrti  iz  malomarnosti,  po  118  členu Kazenskega  zakonika.    Obe  osebi,  mati  otroka in njen partner sta še v policijskem  pridržanju  in bosta v nadaljevanju privedena k preiskovalnemu sodniku.  Danes se izteče 48 urno pridržanje in kot kaže bosta danes zaslišana.

Slika je simbolična

Včeraj  so na njunem naslovu bivanja ter tudi na drugih lokacijah opravili hišne   preiskave,   z  nekaterimi   bodo nadaljevali tudi  danes. Preiskan je bil tudi avtomobil, ki je bil parkiran pred hišo v katerem je umrl deček.   Pri  do  sedaj opravljenih  hišnih  preiskavah  so  našli in zasegli prepovedane droge in bodo  podali  še  kazensko  ovadbo  zaradi  suma storitve kaznivega dejanja neupravičena  proizvodnja  in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi  in  postopki  v  športu  ter  predhodnimi  sestavinami  za izdelavo prepovedanih drog, po 186. členu Kazenskega zakonika. Ali sta bila pod vplivom prepovedanih drog se bo zvedelo v naslednjih dneh. Obema so bila vzeta  vzorca telesnih tekočin, na podlagi česa bodo ugotovili tudi njihovo psihofizično stanje v času tragičnega dogodka.

Prav tako bosta ovadena tudi zaradi suma storitve kaznivega dejanja zanemarjanje mladoletne osebe in surovo ravnanje, po 192. členu Kazenskega zakonika.

V preteklosti so obe osebi že obravnavali. Eno  od  njiju  so že  obravnavali  zaradi  več  kaznivih  dejanj  s področja premoženjske kriminalitete ter tudi kaznivih dejanj z elementi nasilja. Drugo  osebo  so obravnavali zaradi suma storitve premoženjskega kaznivega dejanja. Veliko opravka je okrog morebitnih storilcev. Nič ne pomaga preventiva, ki jo ni. O tem mora družba in organi,  ki  so za to ukrepati in storiti nekaj več. Bistveno več.

Vane T. Costa

Mogoče vam bo všeč