Prejemnici prvih dveh olimpijskih kolajn na ZOI v Pekingu za Slovenijo. Urša Bogataj zlato in Nika Križnar bronasto!
SlovenijaTwitter noviceZimske olimpijske igre PEKING 2022

O olimpijskih nagradah in uspehih: Vlada je športnikom znatno povečala nagrade za olimpijske medalje. V tem času tudi prva zlata olimpijska kolajna Urše Bogataj!

Aktualna  vlada in njeni predstavniki  se  zavedajo,  da so najboljši ambasadorji Slovenije športniki. To  potrjuje  tudi dejstvo, da so v tem mandatu znatno povišali nagrade, ki jih prejmejo športniki za olimpijske medalje, med katere so uvrstili tudi šahiste in športnike invalide.

Vlada je v tem mandatu znatno tudi povišala sredstva namenjena vlaganju v športno infrastrukturo in povišala davčno olajšavo. Nagrade, ki jih trenutna vlada namenja športnikom za olimpijske medalje so se v nekaterih kategorijah celo podvojile. In prav je da je tako.

Vlada očitno izboljšala in okrepila nagrade za kolajne na olimpijskih igrah

Po novem dobitniki bronaste medalje prejmejo namesto 15.560 evrov – 38.000 evrov, dobitniki srebrne medalje prejmejo namesto 23.340 evrov – 45.000 evrov in dobitniki zate medalje bodo namesto 31.120 evrov prejeli 55.000 evrov.

Vlada je znatno dvignila tudi nagrado za olimpijsko medaljo v ekipnem športu, ki je doslej znašala 151.700 evrov, po novem jo bodo nagradili s 300.000 evri. Več kot spodbudno za morebitno branžo ki jo zastopajo v posameznem športu.

Med tem je že padla prva odločitev za Slovenijo in medalja najžlahtnejše kovine in najlepšega sijaja, zlata kolajna v ženskih smučarskih skokih.

Urša Bogataj je olimpijska prvakinja v smučarskih skokih.  Bravo! Pa še bron Nike Križnar. Odlično!

vtc

Foto in vir :Twitter

 

Mogoče vam bo všeč

Več v:Slovenija