Nekategorizirano

NSi: Dovolj je sovražnosti in eksperimentiranja s slovenskim gospodarstvom

Na današnji novinarski konferenci sta vodja poslanske skupine NSi Jožef Horvat in poslanec Jernej Vrtovec izrazila obžalovanje nad sovražnim govorom do podjetnikov in slovenskega gospodarstva ter pojasnila, da je NSi v parlamentarno proceduro vložila paket zakonov za davčno razbremenitev zaposlenih ter boljše poslovno okolje. Kot je dejal Jožef Horvat, bodo tiste stranke, ki pravijo, da jim je mar za slovensko gospodarstvo, to lahko dokazale s podporo predlogom NSi.  
»V NSi z veliko zaskrbljenostjo gledamo na silovite napade vidnih članov Levice na slovenske podjetnike, ki so se odzvali na davčne spremembe v koalicijskem sporazumu. Skrbijo nas hujskaški ton, širitev neresnic, nespodobna politična kultura, populizem, tendencioznost in nedopusten sovražni govor do slovenskih podjetnikov ter odkrito pozivanje k vzpostavitvi nekega drugega družbenega ekonomskega sistema na nedemokratičen način. Zato pozivamo vlado, ki bo jutri prisegla, da nemudoma začne dialog s slovenskim gospodarstvom, da skupaj dorečejo vsaj osnovne elemente ekonomske politike v Sloveniji, v smeri boljšega in predvidljivejšega poslovnega okolja,« je na novinarski konferenci poudaril Jožef Horvat.

Jernej Vrtovec pa je opozoril, da je dovolj eksperimentiranja s slovenskim gospodarstvom. “Dovolj je tega, da se slovenske podjetnike, obrtnike in gospodarstvenike obravnava le kot zle kapitaliste, ne pa kot tiste, ki ustvarjajo nova delovna mesta, plačujejo davke, preživljajo družine in skrbijo za plače delavcev. Dovolj je tega, da se gleda le na to, kako bomo podjetnike dodatno davčno obremenili, namesto da bi jih z ukrepi razbremenjevali in jih spodbujali k ustvarjanju višje dodane vrednosti,« je še pojasnil Vrtovec. 

Mogoče vam bo všeč