koronavirusSlovenijaZdravje

NOVO! Podaljšanje ukrepov za teden dni!

V sredo je bilo po 7391 testih na novi koronavirus potrjenih 1767 okužb. Umrlo je 46 bolnikov s covidom-19. Vlada je medtem, kot je bilo napovedano, za 7 oz. 14 dni podaljšala ukrepe za omejevanje širjenja novega koronavirusa.

Šole, neživilske trgovine, kulturne ustanove, javni promet še za teden dni ustavljeni

Vlada je tako na predlog ministra za zdravje za sedem dni podaljšala odloke, povezane z zbiranjem, ponujanjem blaga in storitev ter prehajanjem mej, za 14 dni pa ukrepe, povezane z nošenjem zaščitnih mask, ustavitvijo javnega prometa in izvajanjem športnih dejavnosti.

Vrata neživilskih trgovin, avtošol, kulturnih ustanov in kinodvoran tako ostajajo zaprta, še vedno veljajo prepoved zbiranja ljudi, razen družinskih članov in članov skupnega gospodinjstva, ter ukrepi na mejnih prehodih. Prav tako v naslednjem tednu ostajajo zaprti vrtci, razen za nujne primere, osnovne, srednje in glasbene šole ter visokošolski zavodi.

Odločitev o tem, kdaj bi se otroci, vsaj prva triada, lahko vrnili v šolske klopi, “bo sprejeta prihodnji teden ob morebitnih spremenjenih epidemioloških razmerah”

Doslej so v Sloveniji potrdili 71.073 okužb z novim koronavirusom, skupaj je umrlo 1245 bolnikov s covidom-19.

vir: RTV SLO; Covid19 sledilnik

G.M.

Mogoče vam bo všeč