Črna kronikaSlovenija

Policija poziva k upoštevanju ukrepov! Ob shodih napoveduje ukrepanje!

Na policiji so v javnosti zaznali več pozivov na shoda, ki naj bi, kot navajajo, v Ljubljani potekala danes in v petek. Ob tem opozarjajo, da bo policija nadzirala spoštovanje ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije in v primeru kršitev ukrepala.

Upoštevajte ukrepe!

Kot so zapisali na policiji, bodo območje, kjer bo zaznan morebitni shod, in konkretni postopki s policisti videonadzorovani. Morebitne udeležence shoda so pozvali k upoštevanju opozoril in navodil policije ter spoštovanju vseh odlokov glede omejitve gibanja in zbiranja ljudi. Trenutno namreč zbiranja ljudi na javnih mestih zaradi ukrepov za preprečevanje širjenja epidemije niso dovoljena.

Na policiji so sicer poudarili, da s tem ne posegajo v pravice posameznikov do zbiranja in svobode izražanja, a ob tem dodali, da “je treba razumeti, da so odrejeni ukrepi izjemnega pomena za zdravje vseh nas in jih je treba upoštevati”“Vse pozivamo, naj ravnajo odgovorno in spoštujejo ukrepe za zajezitev epidemije koronavirusa, tako zaradi sebe kot tudi zaradi drugih,” so zapisali.

Kdo naj bi domnevni protest organiziral, ni znano, je pa policija na družbenih omrežjih zaznala nekatere specifične informacije, zato so v Ljubljani že okrepili policijsko prisotnost. Kot so pojasnili na Policijski upravi Ljubljana, pa je v središču prestolnice za zdaj mirno.

G.M.

Mogoče vam bo všeč