Nekategorizirano

Novinarka Carl nad rumene jopiče! Ti jo pošiljajo k psihologu!

Novinarka nacionalne TV Evgenija Carl, se ima za neodvisno novinarko, a vendar jo nage riti in grožnje s smrtjo levih protestnikov ne motijo. Se je pa obregnila ob “Rumene jopiče” ki jo očitno motijo. Tako je zapisala: “Rumeni jopiči v primeru slovenskih “podpornikov” ne simbolizirajo ničesar. So samo oklep teh ubogih kreatur. Kot pri želvah branijo ranljivo (ranjeno) notranjost. Jeza, bes, sovraštvo… so samo zaklonišče nesrečnih, žalostnih, prestrašenih, globoko ranjenih duš z uničenim samospoštovanjem in izkrivljeno samopodobo. To so zlorabljeni, na ulici zrasli fantje. Upam si staviti, da si bolj kot Mein Kampf za rojstnodnevno darilo želijo, da bi jih kdo iskreno objel in jim rekel, da jih ima rad. Da jih nihče ob nedeljskih jutrih ni vzel v naročje in z njimi gledal risanke, ni vozil v lutkovno gledališče, se veselil njihove prvošolske športne trofeje, spremljal prve nerodne pubertetniške korake, sprožil alarm ob prvih znakih možne stranpoti, čez rob uporništu postavljal meje, da niso prestrašeno plavali v prostranem blodnjaku pasti, širokoustno hvalil še tako skromne dosežke, namesto ostro grajal vsako napako. Da so prej padale klofute, kot poljubi. Ali še hujše-da so bili prezrti, brez vsakršne pozornosti, zrak. Da so bili opaženi šele, ko so si pobrili glave in začeli risati svastike. Zato jih sama zaznavam kot bitja, ki bolj kot policijski pendrek potrebujejo obravnavo v ustanovah pomoči.”

 So se pa na zapis carlove odzvali tudi Rumeni jopiči. Rumeni jopiči: “Carlova je v menopavzi”
Na zapis Evgenije Carl so se odzvali tudi “Rumeni jopiči”: “Če berete tale zapis Eugenije Carl, vidite, da je poln moraliziranja (privzame moralni piedestal in iz njega sodi), sklicevanja na čustva, psihologiziranja (špekulira o psihi rumenih jopičev) – in nobene argumentacije. To so obenem pokazatelji, da Eugenija Carl – v čemer na levi sicer ni osamljena, obstaja namreč prav tip kolumnizma, ki se skoraj povsem prekriva z levičarskim kolumnizmom, ki ga je mogoče opisati z gornjimi lastnostmi – ni prerasla nivoja pisanja gimnazijskih esejev,” se je na zapis nekdanje Slovenke leta odzval filozof Aleš Ernecl.

“Gospe Eugeniji Carl želimo čim hitrejše in lahkotno okrevanje po hormonskem neravnovesju, ki v posebnem življenjskem obdobju zadane naš nežnejši spol. Zavedamo se, da je obdobje menopavze duševno zahtevno, a vendar, ga je potrebno sprejeti kot naravni in čudoviti del ženskega življenja,” so zapisali na svoji spletni strani. Ostali pripadniki Rumenih jopičev so se izkazali z dobrosrčnimi nasveti za zdravstvene težave psihologinje Eugenije.

Upajmo vsi skupaj, da bo Carlova te nasvete tudi upoštevala.

 

Mogoče vam bo všeč